Παξοί: Κάθειρξη εννέα ετών στον Αλβανό αγρότη για την επίθεση σε αστυνομικό, με σιδερολοστό

Εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Ηγουμενίτσας, η επίθεση Αλβανού αγρότη σε βάρος αστυνομικού σε παραλία των Παξών, με το δικαστήριο να επιβάλλει στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης εννέα ετών,  για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Τον περασμένο Αύγουστο, ο αστυνομικός μαζί με δυο γυναίκες αστυνομικούς όλοι εκτός υπηρεσίας, ήταν διερχόμενοι από την παραλία των Παξών . Αιφνιδιαστικά μπροστά τους είδαν τον 50χρονο Αλβανό αγρότη, ο οποίος επιτέθηκε με σιδερολοστό στον αστυνομικό,  με χτυπήματα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να καταρρεύσει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα. Στο νοσοκομείο  όπου μεταφέρθηκε ο αστυνομικός διαπιστώθηκαν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, και υποβλήθηκε σε διαδοχικές επεμβάσεις. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 50χρονος Αλβανός χτυπούσε τον αστυνομικό με μένος.

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηγουμενίτσας (14/06), ο δράστης ισχυρίστηκε ότι είχε ο ίδιος προσωπικές διαφορές με το θύμα από παλαιότερη σύλληψη του, ωστόσο κατά την ακροαματική διαδικασία και από το βιβλίο συλλήψεων, προέκυψε ότι ο αστυνομικός ουδέποτε είχε προβεί σε σύλληψη του 50χρονου Αλβανού αγρότη, ωστόσο ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για κλοπές, και επεισόδια ενδοοικογενειακής βιας.