ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Παραδόθηκε συνεργός σε ληστείας Αυστραλού επιχειρηματία.

Τους δράστες ληστείας σε βάρος Αυστραλού επιχειρηματία, τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/08) στην περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου, αναζητούσαν οι τοπικές Αρχές. Παραδόθηκε αυτοβούλως και ο τρίτος δράστης- ηλικίας 34ετών- της ληστείας σε βάρος του επιχειρηματία.Σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, τρία άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, τον ακινητοποίησαν, τον χτύπησαν και τον πυροβόλησαν μια φορά στο πόδι, τραυματίζοντάς τον.

Είχε προηγηθεί από το ΤΑ Ζακύνθου,η σύλληψη δύο ατόμων, ενός Βουλγαρου κι ενός 47χρονου-με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας-  για την επίθεση στον επιχειρηματία, ενώ αναζητόυσαν τον 34χρονο συνεργό τους, ο οποίος παραδόθηκε αυτοβούλως. Όπως προέκυψε, ο 42χρονος Βούλγαρος καθώς και ο 47χρονος, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, από το 2011, αποσπούσαν εκβιαστικά από τον 36χρονο Αυστραλό επιχειρηματία  ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης στο νησί της Ζακύνθου, σε εβδομαδιαία βάση, 1500ευρώ, για να του “επιτρέπουν” να λειτουργεί τις επιχειρήσεις του.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ηθική αυτουργία, βαρια σκοπούμενη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, και οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελεα, ο οποίος τους έκρινε προσωρικά κρατούμενους ενώ η Αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.