ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Επιτυχόντες στις Πανελλαδικές οι 19χρονοι δράστες της διπλής δολοφονίας στης Μανη

Το διπλό έγκλημα που διέπραξαν δεν άφησε περιθώρια για την ποινική τους μεταχείριση, και βρίσκονται έγκλειστοι στις Φυλακές ανηλίκων. Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών που ορίζουν την Ακαδημαική πορεία των τελειόφοιτων μαθητών, θα τους άνοιγαν δρόμους στην εξέλιξή τους, ωστόσο το μέλλον τους, προδιαγράφηκε το βράδυ της 17ης Αυγούστου, στη Δυτική Μάνη, όταν δολοφόνησαν τους δύο φίλους, Κώστα Σγούρο και Γιάννη Κομμάτη.

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων τα οποία ανακοινώθηκε σήμερα, μεταξύ των επιτυχόντων στα ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας από την περιοχή της Μεσσήνης, αναφέρουν και τα ονόματα του Παναγιώτη Μήτσος και του Νίκου Μοσχανδρέου. Είναι οι δύο 19χρονοι κατ ομολογίαν δράστες της διπλής δολοφονίας που προκάλεσε αίσθηση σε όλη την κοινωνία.
. Ο Παναγιώτης Μήτσος φοιτούσε στο 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, πέρασε στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής του ΤΕΙ Πελοποννήσου που εδρεύει στην πόλη του.
Στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, στα Τρίκαλα, και στο τμημα Πολιτικων Μηχανικών εισάγεται ο απόφοιτος του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, Νίκος Μοσχανδρέου, ο οποίος και ομολόγησε τη φυσική αυτουργία στη διπλή δολοφονία, ότι αυτός πυροβόλησε τους δύο φίλους, Γιάννη Κομμάτη και Κώστα Σγούρο.
Ωστόσο ούτε στο τμήμα πολιτικών μηχανικών του ΤΕΙ Θεσσαλίας ούτε στο τμήμα Λογιστικής της Καλαμάτας μεταξύ των φοιτητών τη χρονιά που θα ξεκινήσει, θα βρίσκονται στα αμφιθέατρα τους οι δύο 19χρονοι οι οποίοι έχουν κριθεί προφυλακιστέοι μετα τις απολογιες τους και είναι έγκλειστοι στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα.
Ωστόσο ο συνήγορος του Παναγιώτη Μήτσου, Αλεξης Κούγιας, έχει υποβάλλει αίτημα, απόφαση η οποία εκκρεμεί, να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Όπως αναφέρεται, η υπερασπιστική γραμμή προσδιοριζεται στο γεγονος ότι ο 19χρονος συνεργάστηκε με τις Αρχές για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ από την απολογία του συγκατηγορούμενου του, προκύπτει ότι ήταν στο σημείο της δολοφονίας, με τη φυσικη αυτουργία της διπλής δολοφονίας, να έχει ομολογήσει ο Νίκος Μοσχανδρέου .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport