Ζάκυνθος, Λαγανάς: Πήγαν για surf ενώ ήταν σε εξέλιξη ο “Ιανός” και τους απομάκρυνε το Λιμενικό (video)

Με τον κυκλώνα “Ιανό” να βρίσκεται ήδη στη χώρα, κάποιοι κατέβηκαν στην παραλία με σανίδες για να … surfάρουν και τους απομάκρυνε το Λιμενικό

Στην πλευρά της παραλίας του Λαγανά της Ζακύνθου, ο «Ιανός» περνάει από νωρίς (17/09) πάνω από το νησί, με ισχυρούς ανέμους και τη θάλασσα να αφρίζει. Ωστόσο κάποιοι απερίσκεπτοι, θεώρησαν ότι ήταν η κατάλληλες συνθήκες να πάρουν τις σανίδες τους για .. surf στα αφρισμένα και μεγάλα κύματα, αγνοώντας όλες τις προειδοποιήσεις. Τουρίστριας αποτύπωσε την απερισκεψία τους, ενώ το Λιμενικό καθώς είχε κληθεί από ντόπιους, έσπευσε στην περιοχή για να τους απομακρύνει ενώ προχώρησε σε αυστηρές συστάσεις.

NantiaReport.gr: Όταν η Πολιτεία προειδοποιεί και οι μετεωρολόγοι δίνουν πρόγνωση για εξαιρετικά  ακραίες καιρικές συνθήκες το να επιλέγει ο οποιοσδήποτε πολίτης να εκτεθεί σε υψηλό ρίσκο υπερεκτιμώντας τις ικανότητές μας ως ανθρώπινες οντότητες (ανεξάρτητα την εμπειρία ή την εκπαίδευση- πχ Αθλητές με υψηλές διακρίσεις κλπ) δεν θεωρείται και επιτομή ευφυούς ανταπόκρισης μάλλον αντικοινωνική συμπεριφορά θα μπορούσε να θεωρηθεί!