Ζάκυνθος: «Κλονίστηκα όταν η 9χρονη αδερφή μου παραπονέθηκε για πόνους στα γεννητικά της όργανα» Προφυλακιστέος μετά την απολογία του ο 26άχρονος πατροκτόνος

Με την ολοκλήρωση της πολύωρης απολογίας του, ο 26χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Από νωρίς το πρωί (02/06) έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου συγγενείς και φίλοι του 26άχρονου Αλβανού καθ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας του Έλληνα πατέρα του, παραβρέθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης και μόλις αντίκρισαν τον νεαρό να μετάγεται απο τους Αστυνομικούς, με χειροκροτήματα του φώναζαν: «Είσαι ο ηρωάς μας, είμαστε μαζί σου, είμαστε δίπλα σου να το ξέρεις».

Ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτή, ο 26άχρονος Αλέξης, υποστήριξε όσα είχε αναφέρει και στην προανακριτική του απολογία.
«Ο πατέρας μου ήταν κέρβερος, με έδερνε συνέχεια όταν ήμουν μικρός, έδερνε συχνά και την μάνα μου, γι’ αυτό και εκείνη τον χώρισε πριν από 16 χρόνια, όταν ήμουν 10 ετών» υποστήριξε  ο 26άχρονος πατροκτόνος στη Ζάκυνθο.

«Είχε έρθει στο δωμάτιό μου που κοιμόμουν μόνος μου, αλλά δεν θυμάμαι παραπάνω και μη με ρωτάτε άλλο γι’ αυτό το θέμα. Από τότε που πέθανε -τον Οκτώβριο του 2010, από ανίατη ασθένεια- η τρίτη και τελευταία σύζυγός του, που ήταν Ρουμάνα, πήγαινα συχνά και έβλεπα τα δύο αδέλφια μου, που ζούσαν μαζί του. Το ένα είναι αγοράκι 10 ετών. Κλονίστηκα τη μέρα που η 9άχρονη αδελφή μου, μου παραπονέθηκε πως πονάει στα γεννητικά της όργανα. Και τότε αμέσως σκέφτηκα ότι θα κάνει τα ίδια και σε εκείνη. Από τότε αποφάσισα πως αυτό το τέρας δεν θα πρέπει να συνεχίσει να ζει και να κάνει τα αδέλφια μου να υποφέρουν φρικτά. Ήταν πλέον θέμα χρόνου να τον σκοτώσω…» φέρεται να περιέγραψε ο 26άχρονος.

«…Πήγα στο προκαθορισμένο ραντεβού με τον βιολογικό μου πατέρα, με το αυτοκίνητο της αδερφής μου από τον πρώτο γάμο της μητέρας μου. Έβγαλα τις πινακίδες κυκλοφορίας και πήρα μαζί μου την επαναληπτική καραμπίνα που είχε στο υπόγειο ο επίσης Έλληνας πατριός μου, όπως ο πατέρας μου..”

“..Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο είχα ήδη τυλίξει το κεφάλι και το πρόσωπό μου με μια μπλούζα, ενώ στα χέρια μου φορούσα γάντια εργασίας για να μην ανιχνευτεί η πυρίτιδα, όπως είχα διαβάσει στο Διαδίκτυο. Ο πατέρας μου ήταν στη θέση του οδηγού ανυποψίαστος, ήταν βράδυ και δεν είχε καταλάβει πως ήμουν κουκουλωμένος.
Τον πυροβόλησα από το τζάμι της πόρτας του οδηγού, μόλις άκουσε τα βήματά μου και γύρισε να με δει. Είχα βάλει στην καραμπίνα 9άρια σκάγια για πουλιά, αλλά ήξερα πως από κοντά έχουν θανατηφόρα κατάληξη στον άνθρωπο. Τον πυροβόλησα τρεις φορές στο πρόσωπο, στην καρδιά και τον ώμο. Ο πρώτος πυροβολισμός ήταν κατευθείαν στο πρόσωπο, περίπου από απόσταση 1,5 μέτρο», φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ο κατηγορούμενος 26άχρονος πατροκτόνος.
Ο συνήγορος υπεράσπισης Παναγιώτης Κεφαλληνός, μετεφερε τη θέση του πελάτη του, καθώς ο 26άχρονος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι  κακοποιούνταν και σεξουαλικά από τον 70άχρονο πρώην ταχυδρομικό καθώς κακοποιούσε σεξουαλικά και τη μεγαλύτερη ετεροθαλή αδερφή του, από το  πρώτο του γάμο, ενώ το τελευταίο διάστημα, είχε γίνει ιδιαίτερα απειλητικός απέναντι στον 26άχρονο γιο του.
«Το παιδί είχε μια διαρκή κακοποίηση και μια συμπεριφορά βάναυση και ανάρμοστη που έφτανε μέχρι και στην ασέλγεια τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος της ετεροθαλής αδερφής του, της μεγαλύτερης, καθώς επίσης και μια βίαιη συμπεριφορά προς όλα τα μέλη της οικογένειας. Λίγες ημέρες πριν το συμβάν η βίαιη συμπεριφορά του 70άχρονου είχε επιταθεί με φοβερές απειλές είς βάρος του ίδιου και της οικογενείας του και μιλάμε για τα μικρά ανήλικα αδερφάκια του. Ο ίδιος του ο πατέρας του ζητούσε σκληρά πράγματα, που δεν μπορώ να πω και γι’ αυτό έφτασε το παιδί στο σημείο να τον σκοτώσει».

«Ο Αλέξης είχε μέσα του πάρα πολλά και δυστυχώς έπραξε με αυτό τον τρόπο. Ήταν ένα ξέσπασμα του Αλέξη που σκότωσε τον πατέρα του. Μιλάμε για ένα εκπληκτικό, σεβαστικό παιδί και μου έχει κάνει εντύπωση η αγάπη του κόσμου που εισπράττει αυτό το παιδί» υποστήριξε ο συνήγορος Παναγιώτης Κεφαλληνός.

Ο πατριός του 26άχρονου Αλέξη παρέστη σε συμπαράσταση του. «Τον Αλέξη τον είχα σαν παιδί μου, τον είχα στη δουλειά και δουλεύαμε μαζί. Θα μου λείψει πάρα πολύ το παιδί μου. Έφτασε στο σημείο να σκοτώσει τον ίδιο του τον πατέρα γιατί τον κακοποιούσε σεξουαλικά και είχε κακοποιήσει και τη μεγαλύτερη ετεροθαλή αδερφή του παιδιού. Τον σκότωσε για να μην ζήσουν και τα μικρότερα ετεροθαλή αδερφάκια αυτά που έζησε ο ίδιος από τον πατέρα του. Τα κρατούσε μέσα του όλα αυτά τα χρόνια και το παιδί ξέσπασε, δυστυχώς με αυτό τον τρόπο. Του είχε κάνει πολλά ο πατέρας του, απειλούσε τον ίδιο και τη μάνα του και τα αδέρφια του και το παιδί θόλωσε και τον σκότωσε. Εγώ είμαι περήφανος γι’ αυτό το παιδί, έσωσε τα μικρά του αδερφάκια από τα βασανιστήρια του πατέρα του».

_____________

* με πληροφορίες: Ionian channel, imerazante