Ζάκυνθο: Στα δικαστήρια ο γιος του Αλβανού δράστη -«Θέλω να δω πώς έκανε κάτι τέτοιο»

Κατά τη μεταγωγή του Αλβανου δράστη της δολοφονίας της συζύγου του ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας παραβρέθηκε μεταξύ των πολιτών πού συγκεντρωθηκαν έξω από τα Δικαστήρια

Ο 20χρονος γιος του ζευγαριού, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Ζακύνθου είναι ακόμα σοκαρισμενος από τη δολοφονία της μητέρας του από τον Αλβανό σύζυγό της.

«Θέλω να δω την αντίδρασή του, δεν ξέρω… Ήρθα έτσι, ένιωθα ότι έπρεπε να έρθω, να είμαι εδώ, να δω πώς αυτός ο άνθρωπος έκανε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο 20χρονος. Ο ίδιος έχει επικοινωνήσει με τα ανήλικα αδέλφια του, τα οποία φιλοξενουνται σε συγγενικό σπίτι στη Λαμία και η αδελφή του στον ύπνο της, αναζητούσε τη μητέρα τους

«Θόλωνε, ερχόταν σπίτι και ήταν θολωμένος, δεν άκουγε κανέναν, ακόμα και τα παιδιά του. Χάλαγε τα λεφτά του εκεί που τα χάλαγε, αντί να βοηθήσει, να κάνει κάτι καλύτερο για τα παιδιά του. Μόνο η μάνα έκανε δυο δουλειές για να τα βγάλει πέρα… Όλα τα έξοδα του σπιτιού, τα πάντα, η μάνα μου συντηρούσε έναν τέτοιο άνθρωπο» ανέφερε, μεταξύ των άλλων ο 20χρονος.

Ο 51χρονος καθ ομολογίαν δράστης όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς φέρεται απέδωσε τη δολοφονία σε πράξη θυμικού, «τη σκότωσα γιατί με απατούσε».

Ο ταυτοποιημένος ως δράστης της δολοφονίας εντοπίσθηκε στην περιοχή του Μαραθιά, στο Κερί Ζακύνθου σε οικοδομή όπου είχε παρουσιαστεί μετά το έγκλημα κι ενω γνώριζε οτι αναζητείται για την πράξη του. Στη σκηνή εγκλήματος νωρίτερα, είχε κατασχεθεί το μαχαίρι με το οποίο διέπραξε το φόνο.

Ο δολοφόνος δολοφόνησε την σύζυγό του ενώ ήταν καταζητούμενος για ενδοοικογενειακή βία, μετά από μήνυση την οποία υπέβαλλε η σύζυγός του για ανελέητο ξυλοδαρμό της, σχεδόν μία ώρα νωρίτερα. Για τον Αλβανό δράστη ήταν σε ενέργεια (18/07) Εισαγγελική Διάταξη με περιοριστικά μέτρα για ενδοοικογενειακή βία μετά από ξυλοδαρμό της συζύγου του, καθώς απο τον Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει την 41χρονη και τη μόνιμη διαμονή της στα 100 μέτρα. Όμως η σύζυγός τον δέχθηκε και πάλι στην οικία τους οπου και τη δολοφόνησε.

Η κηδεία της 41χρονης θα τελεστεί την Παρασκευή (05/08) στην ιδιαίτερη πατρίδα της στην Αλβανία.