Ζάκυνθος: Είχε αναρτήσει στο FB το ρόπαλο με το οποίο χτύπησε μέχρι θανάτου τον εξάδελφό του

Βαριά κατάθλιψη είχε διαγνωστεί στον 43άχρονο δράστη της δολοφονίας του 62άχρονου εξαδέλφου του, στα Χορτάτα Κατασταρίου Ζακύνθου. Περιουσιακές διαφορές χρόνων είχαν προκαλέσει εντάσεις στην οικογένεια.

Κομμάτια γης με σημαντική αντικειμενικη αξία και θέα τα οποία ο 43άχρονος μάγειρας θεωρούσε ότι του άνηκαν, αποτελούσαν την χρονια αντιπαράθεση μεταξύ των δύο εξαδέλφων.

Ο 43άχρονος- σύμφωνα με μαρτυριες συγχωριανών του, μάγειρας στο επάγγελμα, το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος και είχε πέσει σε βαριά κατάθλιψη. Παλιές περιουσιακές διαφορές, από τα χρόνια των γονιών τους, στις θολωμένες σκέψεις του 43άχρονου έγιναν εμμονες και με ρόπαλο του μπεισμπολ που είχε πρόσφατα προμηθευτεί, χτύπησε μέχρι θανάτου τον πρώτο του εξαδελφο.

Το ρόπαλο με το οποιο ο 62άχρονος αγρότης δέχθηκε τα φονικά χτυπήματα από τον εξάδερφό του, στη μέση του δρόμου (30/12) έξω από το σπλιτι του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, φέρεται να είχε αναρτήσει ο 43άχρονος σε λογαριασμό που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα λιγες ημέρες νωρίτερα.

facebook_έγκλημα Ζάκυνθος

Τα ξημερώματα  (00.18) της 5ης Δεκεμβρίου, ο 43άχρονος ανήρτησε φωτογραφία το μπαστουνι του μπέιζμπολ, και στη συνεχεια (00.19) αντικατεστησε και τη φωτογραφία στο προφίλ του. Τέσσερις εβδομάδες αργότερα (30/12) με το ίδιο μπαστούνι του μπεισμπολ, δολοφονουσε τον 62άχρονο εξάδελφό του.

Οι κάτοικοι του χωριού Χορτάτα Κατασταρίου στη Ζάκυνθο είναι σοκαρισμένοι από την απώλεια ζωης του συγχωριανού τους, από τον πρώτο του εξαδελφο. Περιγράφουν με τα καλύτερα λόγια για τον 62άχρονο, ο οποίος «κυνηγούσε» το μεροκάματο για να μεγαλώσει τα δύο του παιδιά.

Ωστόσο μαρτυριες κατοικων αναφέρουν κι ενα ακόμα περιστατικό που ενετεινε τις τεταμενες σχεσεις της οικογενειας. Ηταν πριν από περιπου τρία χρόνια, οταν ο 24άχρονος γιος του θύματος, ο οποίος είναι εξαρτημένος από ουσίες, είχε διαρρήξει το σπίτι του 43άχρονου θείου του, ενώ απουσίαζε για δουλειά σε εστιατόριο της Μυκόνου.