Υπουργική απόφαση “μπλόκο” για τις εξαιρέσεις στις υπερτοπικές μετακινήσεις

Με Υπουργική απόφαση όπως γνωστοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, πρόκειται να θέσει υπό περιορισμό στις εξαιρέσεις για τις υπερτοπικές μετακινήσεις που δεν δικαιολογούνται

ΜΕ αναφορά στο σχέδιο της Κυβέρνησης να διασφαλίσει το «Πάσχα στην πόλη» με την αυστηρή τήρηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, υποστήριξε ότι το φετινό Πάσχα είναι πολύ διαφορετικό από το περσινό γιατί έχουμε άλλα εργαλεία στα χέρια μας.

«Υπάρχει κόπωση αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα για να κερδίσουμε το μετά με μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ από το μεσημέρι και μετά», σημείωσε σε τοποθέτησή της (23/04) στη δημόσια τηλεόραση. Σε ερώτηση γιατί να μην μπορούν να μετακινηθούν οι εμβολιασμένοι, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, επεσήμανε ότι, «Είπαμε πως μια μετακίνηση από την Αθήνα όπου το ιικο φορτίο είναι υψηλό θα επιβάρυνε άλλες περιοχές της επικράτειας όπου το σύστημα υγείας δεν είναι τόσο δυνατό», εξήγησε και πρόσθεσε, «Δόθηκε ο οδικός χάρτης, υπάρχει και μια σταθεροποίηση και μείωση της θετικότητας, αλλά υπάρχει και η πίεση στο σύστημα υγείας, ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα».

Είχε προηγηθεί ο Πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη (22/04), είχε επισημάνει, «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά (…) Μπορούμε κάλλιστα να κάνουμε το Πάσχα μας στην Αθήνα. Μπορεί κάλλιστα κάποιος να πάει στην παραλία, μπορεί να πάει στα πάρκα, μπορεί να πάει στα βουνά της Αττικής. Θα συνιστούσα πραγματικά να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας», προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προμηνύοντας ελέγχους για όσους επιχειρήσουν να φύγουν το Πάσχα.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι της Αστυνομίας, κυρίως στα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, εντείνονται από σήμερα (23/04) και όποιοι δε διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για διαπεριφεριακή μετακίνηση θα κάνουν αναστροφή στα διόδια και θα επιστρέφουν στο σημείο αφετηρίας τους.