Υπουργείο Δικαιοσύνης: Διάταξη για “μητρώο κακοποιητών ανηλίκων”

Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα περστατικά κακοποίησης ανηλίκων, το  Υπουργείο Δικαιοσύνης, προετοιμάζει διάταξη για δημιουργία “μητρώου κακοποιητών ανηλίκων”

Στη δημιουργία ειδικού Μητρώο για άτομα που έχουν απασχολήσει ως κακοποιητές ανηλίκων προσανατολίζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Πρόκειται για ειδική κατηγορία που θα περιλαμβάνεται στο Ποινικό Μητρώο και θα αφορά δράστες με κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, το “ειδικό ποινικό μητρώο” θα τίθεται στη διάθεση- κατά βάσιν – εργοδοτών, οι οποίοι θέλουν να προχωρήσουν σε πρόσληψη εργαζομένων οι οποίοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές. Έτσι ο εργοδότης θα γνωρίζει εάν έχει διαπράξει ένα τέτοιο αδίκημα και έχει εκτίσει ποινή, όποτε θα επαφίεται στη βούλησή του η πρόσληψη καθώς δε σημαίνει ότι θα διαπράξει εκ νέου αδίκημα.

Όπως πρόσφατα είχε αναφέρει ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρας «αυτή τη στιγμή το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα για τα αδικήματα που σχετίζονται με ανηλίκους, είναι – με πρωτοβουλία της κυβέρνησης – το μέγιστο δυνατό που υπάρχει, και που προβλέπει η νομοθεσία, καθώς υπάρχει μία μόνο ποινή, αυτή της ισόβιας κάθειρξης. Επιπλέον, όλα τα αδικήματα σχετικά με την ανηλικότητα, διώκονται πλέον αυτεπαγγέλτως, ενώ οι συγκεκριμένες υποθέσεις εξετάζονται κατά προτεραιότητα».