Υπόθεση Μαυρίκου: Εν αναμονή των τοξικοϊστολογικών εξετάσεων- Εντοπίζουν μη ενδεδειγμένη συντήρηση στο SUV

Με τις έρευνες σε εξέλιξη, τους τεχνικούς συμβούλους να εξετάζουν τα πειστήρια από τις τοξικοϊστολογικές εξετάσεις αναμένεται να προκύψει η φυσική κατάσταση του 42άχρονου εκδότη, ώστε να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια αρχικά της εκδήλωσης φωτιάς στο όχημα, από την οποία επήλθε ο θάνατος του εκδότη και στη συνέχεια να απαντήσουν στο γιατί ο Παναγιώτης Μαυρίκος έμεινε σχεδόν απαθής με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στη φωτιά.

image

Ενδείξεις και στοιχεία που δείχνουν οτι το αυτοκίνητο του 42άχρονου εκδότη, και η συντήρησή του, δεν ήταν η ενδεδειγμένη, και στην οποία αποδίδεται η αιτία της πυρκαγιάς και η γρήγορη επέκτασή της προκύπτουν κατά την εξέταση του SUV.
Οι ορισμένοι πραγματογνώμονες (14/06) της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, Επαμεινώνδας Μπούρας και Αναστάσιος Δέδες, μαζί με τους τεχνικούς συμβούλους της οικογένειας, Νίκο Διαμαντή και Γιώργο Ραυτογιάννη, μεχρι στιγμής δείχνει να έχουν αποκλείσει την εξωτερική δολιοφθορά. Παράλληλα ενεργούν αυτοψία στην Αττική Οδό ενω εξετάζουν σχολαστικά το όχημα που έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ώστε να εξακριβώσουν τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς.
Οι πραγματογνώμονες διαπιστώνουν αρχικά υπήρξε διαρροή λαδιού και στη συνέχεια καυσίμου. Στο τελικό στάδιο- με την ακινητοποίηση του οχήματος-, το αριστερό εμπρόστιο ελαστικό είχε σκάσει και  εντοπίζεται επαφή με τη μεταλλική ζάντα, προκαλώντας σπινθήρες, που πιθανόν πυροδότησαν μεγαλύτερη εστία φωτιάς.
Εξετάζουν κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα «σπάσιμο» κινητήρα, πρόβλημα στα φρένα, στα ηλεκτρικά συστήματα, στην μετάδοση της κίνησης ή σε άλλο σύστημα του Porsche Cayenne .
Σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες και τα αποτελέσματα των τοξικοϊστολογικών εξετάσεων οι Αστυνομικοί και η οικογένεια του 42άχρονου εκδότη, αναζητούν απαντήσεις. Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται σε καταθέσεις προκύπτει ότι η ψυχολογική κατάσταση του 42άχρονου Παναγιώτ Μαυρίκου μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση εκβιασμών τους είχα προκαλέσει ισχυρό νευρικό κλονισμό. Αναμένεται από τις τοξικοϊστολογικές εξετάσεις να διακριβωθεί αν  λαμβανε  βαριά (διγραμμη) αγωγή η οπια αυτόματα θα επηρέαζαν τα αντανακλαστικά του και θα τον καθιστούσαν ανίκανο να οδηγεί. Σε συνδυασμό με το πιθανό μηχανολογικό πρόβλημα του οχήματος που προκάλεσε την πυρκαγιά, εξηγεί τις σπασμωδικές αντιδράσεις του οδηγού, ο οπιος εγκλωβίστηκε και απανθρακώθηκε στο όχημα του.
Πόρισμα αναμένεται να εκδοθεί και από τεχνικό πραγματογνώμονα της εταιρείας κατασκευής του οχήματος οι οποίοι θα εξετάσουν το όχημα για να προκύψουν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.