Υπόθεση Λιγνάδη: Νέα προθεσμία για απολογία, γνωστοποίησε ο νέος συνήγορος υπεράσπισης του πρώην καλλιιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

Την πρόθεσή του να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του εντολέως του Δημήτρη Λιγνάδη, γνωστοποίησε ο νεος συνήγορος υπεράσπισης

Απο κοινού με τον δικηγόρο, Νίκο Γεωργουλέα, ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε δύο ημέρες πριν την προγραμματισμένη για την Τετάρτη (24/02) απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη την υπεράσπιση του ως κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή.

«Πιστεύω ότι έως την Πέμπτη θα έχω ενημερωθεί επαρκώς», ανέφερε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο του Mega και εξήγησε ότι ως ποινικολόγος δεν έχει – προς ώρας- επαρκή γνώση της δικογραφίας την οποία παρέλαβε για να μελετήσει. Οπως ο ίδιος σημείωσε ειχε συνάντηση  με τον κατηγορούμενο στη ΓΑΔΑ όπου κρατείται, «Είδα ένα δυστυχισμένο άνθρωπο, ένα συγκλονισμένο άνθρωπο. Η μεγαλύτερη στεναχώρια του ήταν αυτά που είπε η κ. Μενδώνη για αυτόν».

Ενω φέρεται, ο Δημήτρης Λιγνάδης, να δήλωσε στο νέο συνήγορος υπεράσπισης στην ποινική του υπόθεση, αναφορικά με την πορεία του, «Εγώ είμαι ηθοποιός από 18 χρονών, είμαι 53 χρονών. Είμαι 35 χρόνια στο μικροσκόπιο. Εκείνο που ζητάω είναι αυτή η λαίλαπα που έχει πείσει επί της κεφαλής μου να μην επηρεάσει δικαστή και εισαγγελέα. Σας παρακαλώ, εάν εσείς δεν πειστείτε για την αθωότητά μου, μην με αναλάβετε».

«Ήμουν μαθητής του πατέρα Λιγνάδη. Αν δεν πειστώ για την αθωότητά του δεν θα τον υπερασπιστώ, θα είχα προσβάλλει το ένταλμα σύλληψης» υποστήριξε αναφερόμενος στην ποινική υπόθεση κατα του Δημήτρη Λιγνάδη. «Αν ήμουν δικηγόρος εκείνη την στιγμή, εγώ το ένταλμα σύλληψης θα το προσέβαλλα. Είναι απαράδεκτο», τόνισε, και έκανε λόγο για «θεατράλε διαδικασίες» με αναφορά στην «ποιότητα» των μηνυτών, επισημαίνοντας ότι η Ανακρίτρια «είδε μόνο τη μία πλευρά» ενω πρόσθεσε, «Δουλειά μας είναι να βοηθούμε τη Δικαιοσύνη».

«Η Δικαιοσύνη δεν είναι θέατρο»

«Το τεκμήριο αθωότητος καταρρακώθη. Οτιδήποτε υπήρχε για αυτόν τον άνθρωπο γκρεμίστηκε σε λίγα λεπτά. Ο άνθρωπος αυτός, ακόμη και αν δικαιωθεί, κατεστράφη», σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας. «Αν η Ελλάδα καταντήσει να γίνει υποχείριο ταπεινών πολιτικών αντιπαραθέσεων για πολιτικά οφέλη, κινδυνεύουμε όλοι μας», συνέχισε ο ποινικολόγος και ανέφερε ότι οι δικηγόροι «είμαστε για να βοηθούμε τη δικαιοσύνη και όχι να βγάζουμε αποφάσεις» επεσήμανε εμφατικά.

«Υποχρεωτική η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη»

Αναφορικά με το νομικό σκέλος της υπόθεσης και την εξέλιξή της δικαστικά, ο Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι «θα διαταχθεί οπωσδήποτε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από την Ανακρίτρια», και επισήμανε καταπληκτικά «Να δικαστεί δίκαια, δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για τίποτα, δεν έχει πατήσει στο αστυνομικό τμήμα», σημείωσε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.