«Ο κατηγορούμενος είχε χρόνο να εξαφανίσει αποδεικτικό υλικό, πάντα όμως η ΕΛ.ΑΣ μπορεί να βρει ηλεκτρονικά πειστήρια»

Ανάρτηση – σχόλιο εα αστυνομικού*, ο οποίος στην ενέργειά του είχε υπηρετήσει στη ΔΗΕ, αναφορικά με την “παράβλεψη” στην προανακριτική έρευνα να μη διενεργηθεί εξερεύνηση και αυτοψία για κατάσχεση αποδεικτικού υλικού στην υπόθεση Λιγνάδη

Όπως τονίζει ο εα Αστυνομικός, Βαγγέλη Βασιλάκη, «Μετ’ εκπλήξεως πληροφορούμαι από τα ΜΜΕ, ότι στην οικία του Λιγναδη δεν διενεργήθηκε Αστυνομική έρευνα, για συλλογή και κατάσχεση αποδεικτικού υλικού, σχετικού με τις αποδιδόμενες σ’ αυτόν αξιόποινες πράξεις! Σε νευραλγικές Υπηρεσίες που υπηρέτησα, Προστασία της Ζωής, Προστασία της Ιδιοκτησίας, Οικονομικό Έγκλημα, Δίωξη Ηλεκτρ. Εγκλήματος, Προστασία Ανηλίκων κ.α, όταν εκδιδόταν ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή, πάντα στην παραγγελία υπήρχε η εντολή της κατ’ οίκον έρευνας, για διερεύνηση και συλλογή αποδεικτικών στοιχείων, σύμφωνα με το άρθρο 243 Κ.Π.Δ. κίνδυνος εκ της αναβολής.
Με άπειρο σεβασμό στις Δικαστικές Αρχές της χώρας, διερωτώμαι γιατί να υπάρχει εξαίρεση σ αυτή την τόσο απεχθή αξιόποινη πράξη, του Βιασμού κατ’ εξακολούθηση ανηλίκων προσώπων μάλιστα!!! Θεωρώ ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη, η Αστυνομική έρευνα, δεδομένου ότι ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους βιασμούς, είναι αδύνατον να υπάρξουν λόγω της τέλεσης των αδικημάτων προ μεγάλου χρονικού διαστήματος και έτσι το αποδεικτικό υλικό, πλην των μαρτυρικών καταθέσεων και καταγγελιών, πρέπει να συλλεχθεί στον τόπο του Εγκλήματος.
Βέβαια ο κατηγορούμενος στην συγκεκριμένη περίπτωση, είχε όλο τον χρόνο να εξαφανίσει το αποδεικτικό υλικό, αφού μεσολάβησε μεγάλο χρονικό διάστημα από τις καταγγελίες μέχρι την σύλληψη. Πάντα όμως η Αστυνομία μπορεί να βρει στοιχεία τα οποία ο κατηγορούμενος νομίζει ότι έχει καταστρέψει, ιδίως ηλεκτρονικά πειστήρια που ανασύρονται και αποκωδικοποιούνται στα Εγκληματολογικά εργαστήρια!!! Ειλικρινά με βασανίζει το ερώτημα, γιατί να γίνει εξαίρεση σε μια τέτοια περίπτωση και μάλιστα τόσο σοβαρή!!!!»