Υπόθεση Γρηγορόπουλου: Μετατροπή της κατηγορίας για Κορκονέα με πρόταση Εισαγγελέα

Μετατροπή της κατηγορίας “από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο” σε “ενδεχόμενο δόλο”, με πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας, για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα και απαλλαγής του έτερου κατηγορούμενου. Διακόπη για τις 14 Μαρτίου η δίκη στο Mικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Συνεχίζεται στο Μεικρό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης για το θανάσιο τραυματισμό το Δεκέμβρη του 2008, του 15άχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην απόλογία του  τέως Ειδικός Φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, εξεφρασε τη λύπη του για τα όσα ακολούθησαν της απόφασής του να σταθεμέυσει το περιπολικό και να κινηθεί πεζός προς το σημείο που είχαν καθίσει ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και ο φίλος του Νίκος Ρωμανός, το βράδυ του Σαββάτου της 6ης Δεκεμβρίόυ 2008, σε σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε από την Έδρα του ΜΟΕ Λαμίας.

Στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας Εδρας, Βασιλειος Χανής, πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας του καταδικασμένου σε ισόβια Ειδικού Φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, και την απαλαγή από τις κατηγορίες του συνοδού του περιπολικού Ειδικού Φρουρού, Βασίλη Σαραλιώτη.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, εκτίει ισόβια ποινή για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, στις Φυλακές Δομοκού

Κατά την ακροαματική διαδικασία (24/02), ο Εισαγγελέας πρότεινε στην αγόρευσή του η κατηγορία της “ανθρωποκτονίας από πρόθεση με άμεσο δόλο” σε βάρος του τεως Ειδικού Φρουρού, να μετατραπεί σε κατηγορία για “ενδεχόμενο δόλο”- πρόταση που είχε μειοψηφήσει κατά τη εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό-, αναφέροντας  χαρακτηριστικά: «Ηθελε να τους σπάσει τον τσαμπουκά να τους δείξει ποιος είναι. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πήγαινε γυρεύοντας..».

Ακολούθησε η απολογία του Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος εξα αρχής, δήλωσε ότι λυπάται για την εξέλιξη του περιστατικού και υποστήριξε ότι δεν έχει καμία ευθύνη ή συμμετοχή.

Για το συνοδό του περιπολικού το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, Βασίλη Σαραλιώτη, ο Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του, καθώς κρίθηκε και από την ακροαματατική διαδικασία στη κρίση του Ανώτατου Δικασιτκού ότι δεν έχει καμία συνέργεια στο ένοπλο επεισόδιο με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. «Απέχει ο ψυχικός κόσμος του πρώτου και του δευτέρου κατηγορούμενου. Ο πυροβολισμός προέκυψε εντελώς ξαφνικά από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα και ο δεύτερος κατηγορούμενος δεν θα μπορούσε να τον αποτρέψει. Το συμβάν είναι εντελώς συγκυριακό, συμπτωματικό, συμβάν ανοησίας θα το χαρακτήριζα… Δεν υπάρχει συνέργεια», σημείωσε στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας.

Το Εφετείο της Λαμίας, διέκοψε για τις 14 Μαρτίου 2019, όταν και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων. Επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση στις 26 Μαρτίου 2019, ωστόσο ενδέχεται να ορισθεί και άλλη δικάσιμος εντός Απριλίου για να εκδοθεί απόφαση.

 

_________

* Φωτο|INTIMEnews