Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών: Είχαν στρατολογήσει .. 8ετών αγόρι στη “συμμορία ανηλίκων”

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών προχώρησαν στην εξάρθρωση της συμμορίας ανηλίκων που διέπραττε βίαιες ληστείες, και διακινούσε ναρκωτικά σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας

Στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με την εξάρθρωση της “συμμορίας ανηλίκων” συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, συνολικά 26 άτομα, εκ των οποίων οι 21 ανήλικοι μεταξύ των οποίων και ένας .. 8άχρονος (!) . Όπως διακριβώθηκε κατά την Αστυνομική έρευνα, η συμμετοχή του 8άχρονου ταυτοποιήθηκε στην επίθεση σε βάρος του 18άχρονου στην  πλατεία Συντάγματος, ωστόσο δε συνελήφθη ενώ τέθηκε υπό καθεστώς προστατευτικής φύλαξης, και διερευνάται από τις Αστυνομικές Αρχές η παραπομπή των γονέων του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι ανήλικοι κατηγορούνται για τις επιθέσεις:

1) Την 20.45 της 17ης Σεπτεμβρίου 2020 στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, επί της οδού Ερμού, με χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκαν να αρπάξουν από 27άχρονο από τη Θεσσαλονίκη το κινητό του τηλέφωνο και χρήματα.

2) Την 1.25 της 21ης Σεπτεμβρίου, στην οδό Παγγαίου στο Βοτανικό, επιτέθηκαν σε 18άχρονο και σε δύο φίλες του, με σκοπό να αφαιρέσουν την τσάντα μίας εξ αυτών.

3) Την 21.30 της 22ης Σεπτεμβρίου στην πλατεία Θησείου, στον πεζόδρομο Αγίων Σωμάτων, έξω από αρχαιολογικό χώρο, επιτέθηκαν με βία σε τρεις νεαρούς αφαιρώντας €280, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Τα θύματα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για τις πρώτες βοήθειες.

4) Την 21.30 της 24ης Σεπτεμβρίου 2020 στη συμβολών των οδών Στησικλέους και Ακάμαντος επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές σε δύο 16άχρονους αφαιρώντας δύο κινητά τηλέφωνα και €10. Τα θύματα μετέβησαν στο νοσοκομείο Παίδων.

5) Την 20.30 της 25ης Σεπτεμβρίου 2020, έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο, επιτέθηκαν με κλωτσιές και μπουνιές σε δύο ανήλικους αφαιρώντας ένα κινητό τηλέφωνο, ζευγάρι γυαλιά ηλίου και €60 .

6) Στα σκαλάκια της πλατείας Συντάγματος επιτέθηκαν με γροθιές σε άντρα -αγνώστων στοιχείων – προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Τα μέλη της συμμορίας δρούσαν κυρίως στην Πλατεία Συντάγματος, την Πλατεία Λαού, το Θησείο και άλλα κεντρικά σημεία της πόλης. Σε ομάδες των 15-20 ατόμων, εντόπιζαν το υποψήφιο θύμα, με βιαιότητα πραγματοποιούσαν στοχευμένες επιθέσεις και αφαιρούσαν από τα θύματα κινητά τηλέφωνα και χρήματα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε 20χρονος, υπήκοος Αλβανίας στην πλατεία Λαού να «στρατολογεί» ανήλικο. Ενώ συνεχίζεται η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για ακόμη δύο ταυτοποιημένα μέλη της συμμορίας ανηλίκων, καθώς επίσης και για αταυτοποίητους συνεργούς τους.