Υπό κατάληψη το ΕΜΠ 48ώρες πριν τις εκδηλώσεις για τα γεγονότα του ’73- Με εντολές να μην προχωρήσουν σε συλλήψεις αντιεξουσιαστές ταξίδεψαν απο Γαλλια και Ιταλια και βρίσκονται στο ΕΜΠ

Υπό κατάληψη το ΕΜΠ, από τις πρώτες πρωινές ώρες (15/11) ενώ στο χώρο πέριξ του Ιδρύματος, οργανώνονται επιχειρησιακά τάγματα εφόδου με αλλοδαπούς και εγχώριους αντιεξουσιαστές για οδομαχίες με τις Αστυνομικές δυνάμεις.

Η κίνηση κατάληψης του ΕΜΠ 48ώρες πρίν κλείσουν οι πόρτες του για την  πορεία της 17ης Νοέμβρη, ανατρέπει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, διμοιρίες να κυκλώσουν το κτίριο  του Ιδρύματος ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο το Πολυτεχνείο να αποτελέσει ορμητήριο για ταραξιές και βάνδαλους το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου.

Από το σύνθημα “ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” το ’73, στο υπό κατάληψη τους Πολυτεχνείο από φοιτητές, σήμερα- 44χρόνια μετά, το σύνθημα από αντιεξουσιαστές που έχουν θέσει υπό κατάληψη το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα (15/11) διατυπώνεται ως “ΦΑΓΗΤΟ- ΤΣΙΓΑΡΑ- ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΑ”.

Σε εφαρμογή τα μέτρα των τριήμερων εκδηλώσεων (15/11) από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το ’73. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, στο λιμάνι της Πάτρας (14/11) αφίχθησαν “κομβόι” βαν με γαλλικής και ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας  με  αλλοδαπούς αντιεξουσιαστές- σύμφωνα με την “επίσημη” εκδοχή, ωστόσο “αίολη” καθως δεν εγινε κανέναν έλεγχος στα οχήματα το εσωτερικό τους και τα στοιχεία των αλλοδαπών υπηκόων- φέρονται να  μετέφεραν κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα για λαθρομετανάστες διαβιούντες σε αυτοοργανωμένες καταλήψεις στα Εξάρχεια.

Εκτιμήσεις Αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας αναφέρουν ωστόσο Ιταλοί και Γάλλοι αντιεξουσιαστές  ηρθαν και για να συμμετάσχουν στο διήμερο αντιεξουσιαστικό “1ο φεστιβάλ εξέγερσης” στο Πολυτεχνείο, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα αντιεξουσιαστών και να λάβουν μέρος σε επεισόδια με Αστυνομικές δυνάμεις.

FB_IMG_1510802644381

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης (15/11- 7.30) όταν μέλη της νεολαίας του ΚΚΕ, μετέβησαν στο ΕΜΠ και διαπίστωσαν ότι το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα τελεί υπό κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού “χώρου” και “αλληλέγγυος” από το εξωτερικό. Πρόκειται για συμμετέχοντες στο “1ο φεστιβάλ εξέγερσης”, που διοργανώνουν συλλογικότητες του “χώρου” στο κτίριο Γκίνη, του Πολυτεχνείου, με τους αντιεξουσιαστές να κοιμούνται στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, καθώς έχουν προμηθευτεί φαγητά και υπνόσακους (sleeping bags) ενώ με ανακοίνωση τους προς τους Εξαρχιώτες κατοίκους, ζητούσαν την υποστήριξή τους στα επεισόδια με τους Αστυνομικούς. 

Εκτιμήσεις Αξιωματικών της ΕΛΑΣ αναφέρουν οτι κατα τις εκδηλώσεις για την 44η διοργάνωση από τα γεγονότα του ’73, έχει προβλεφθεί να διατεθεί ο μεγαλύτερος αριθμό Αστυνομικών- τα χρόνια που προηγήθηκαν- ενώ ομάδες συλλήψεων θα βρίσκονται στους Σταθμούς ΜΕΤΡΟ για προληπτικές προσαγωγές.

FB_IMG_1510802895341

Εν τω μεταξύ, Αστυνομικοί συνέλαβαν (14/11) 22άχρονο Γάλλο υπήκοο, ο οποίος με ορμητήριο του το Πολυτεχνείο, εξήλθε του Ιδρύματος με έναν ακόμα νεαρό- εκτιμάται ομοεθνή του- και με λοστό, ππροκαλούσε Βανδαλισμό σε κάμερες ασφάλειας που έχουν εγκατασταθεί στο κτήριο του ΥπΠολιτισμού επί της Μπουμπουλίνας. Στην κατοχή του, κατασχέθηκε κάμερα με βιντεοληπτικό υλικό το οποίο και εξετάζεται απο τις Αρχές. Με δικογραφία σε βάρος του, παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα κατηγορούμενος για φθορές, κλοπή και αντίσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός κινείται στον αντιεξουσιαστικό “χώρο” και συμμετέχει στο “1ο φεστιβάλ εξέγερσης”, στο κτίριο Γκίνη, του Πολυτεχνείου.