Αντιεξουσιαστές: «Βοήθεια Εξαρχιώτες»! «Πέτα μια γλάστρα από το μπαλκόνι..»

Κείμενο που διακινείται στη περιοχή των Εξαρχείων -τις τελευταίες μέρες- και αναρτήθηκε και σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου προτρέπει τους κατοίκους σε βια σε βάρος των Αστυνομικών.

Υπό τον τίτλο «Κάλεσμα στήριξης -συμμετοχής στην αντίσταση», αντιεξουσιαστές που υπογράψουν ως «Ανοιχτή Συνέλευση ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ», ζητούν από τους κατοίκους των Εξαρχείων να τους συνδράμουν στις συμπλοκές με τους Αστυνομικούς.

Οι αντιεξουσιαστές προτρέπουν τους κατοίκους των Εξαρχείων, με 15 “προτάσεις” ενώ είναι σε επεισοδια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στο κείμενο τους, οι αντιεξουσιαστές υποστηρίζουν, ότι «οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής ανοίγουν δρόμους και ορίζοντες για την καταστροφή του καθεστώτος καταπίεσης κι εκμετάλλευσης» (..) «συμμετέχοντας στην αντίσταση χτίζουμε τη συλλογική αυτοδιεύθυνση, συνεχίζουν:

«… μπορείς κι εσύ :
– να ανοίξεις την πόρτα της πολυκατοικίας ή και του σπιτιού σου σε αυτούς που καταδιώκονται από τους μπάτσους. -να δόσεις πρόσβαση στην ταράτσα, για τους διαδηλωτές. – να πετάξεις μια (άδεια) γλάστρα από το μπαλκόνι. -να βγάλεις έναν κουβά με νερό για την εξουδετέρωση των χημικών. -να προσφέρεις νερό, διάλυμα malox σε βαποριζατέρ (1/2 νερό) ή riopan στους πληγέντες από τα χημικά. -να προσφέρεις πρώτες βοήθειες και προστασία στους τραυματίες. -να βγεις στον δρόμο και να σταθείς απέναντι στους κρατικούς δολοφόνους. -να επικοινωνήσεις με άλλους γείτονες και διαδηλωτές, να συγκεντρωθείτε και να συντονιστείτε. -να συμβάλεις στην ανέγερση οδοφραγμάτων και στη διάθεση «πυρομαχικών» με ότι αχρείαστο αντικείμενο υπάρχει. -να βιντεοσκοπήσεις τη δράση των κατοχικών μονάδων και να δημοσιοποιήσεις τις βαρβαρότητές τους σε μέσα αντιπληροφόρησης (χωρίς να φαίνονται πρόσωπα διαδηλωτών). -να εναντιωθείς σε προσαγωγές-συλλήψεις. – να παρατηρείς την καθημερινή κίνηση της αστυνομίας και να μοιράζεσαι τις πληροφορίες με τους συναγωνιστές. -να εμψυχώνεις όσους μάχονται. -να κάνεις ότι άλλο μπορείς να φανταστείς για να συμβάλεις στον αγώνα. -να οργανωθείς σε δομές αντίστασης και να συνδιαμορφώσεις τις συλλογικές στρατηγικές της».