Υπό 24ωρη φύλαξη η σορός του Μίκη Θεοδωράκη από την αστυνομία στους θαλάμους τού Α νεκροταφείου Αθηνών

Με έκδοση προσωρινων ασφαλιστικών μέτρων τού Πρωτοδικείου Αθηνών, υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη τέθηκε η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στους θαλάμους τού Α νεκροταφείου Αθηνών μέχρι την τέλεση της κηδείας του

Επιθυμία του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ήταν να ταφεί  στον Γαλατά Χανίων, μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του. Την απόφασή του,  έχει αποτυπώσει και γραπτώς σε τέσσερα διαφορετικά άτομα καλώντας τα να την περιφρουρήσουν. Ωστόσο μετά θάνατον η κόρη του Μαργαριτα, προτίμησε να ταφεί ο πατέρας της στο Βραχάτι Κορινθίας όπου βρίσκεται το εξοχικό της οικογένειας, απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με την επιθυμία του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη.

Το πρωί της Παρασκευής (03/09) κοινοποιήθηκε, στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, στην περιοχή της Ακρόπολης, προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά από αίτηση που υπέβαλε άτομο από το στενό φιλικό περιβάλλον του συνθέτη, που απαγορεύει στην οικογένειά του να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με τον ενταφιασμό του.

Η οικογένεια προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά του συνεργάτη και η απόφαση πρόκειται να εκδοθεί τη Δευτέρα (06/09). Λόγω της διαμάχης που έχει προκύψει,  δόθηκε εντολή στην Αστυνομία και η σορός που βρίσκεται στους θαλάμους τού Α νεκροταφείου Αθηνών μέχρι την τέλεση της κηδείας του, τίθεται υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη.

«Θα σεβαστώ την επιθυμία του πατέρα μου για τον τόπο ταφής του στον Γαλατά Χανίων» δήλωσε αργάτοαπόγευμα (03/09), η κόρη του Μαργαριτα Θεοδωράκη.

Εντωμεταξύ μια ημέρα νωρίτερα απ’ ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στην Μητρόπολη Αθηνών. Απο τη Δευτέρα (10.00 – 19.00), την Τρίτη (10.00 – 19.00) και την Τετάρτη (10.00-15.00) οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.