Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία στα επεισόδια με αφορμή το ξόανο Αμάλ

Ανακοίνωση για την συγκέντρωση και τα επεισόδια που ακολούθησαν με αφορμή την περιοδεία του ξόανου Αμάλ, εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

Όπως παρατίθεται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «Την 17.30 ώρα (03/09), με πρωτοβουλία μελών Συλλογικοτήτων και «Επιτροπής κατοίκων» και κεντρικό σύνθημα «Η Αμάλ είναι ανεπιθύμητη- Η Αθήνα δεν θα γίνει Καμπούλ» πραγματοποιήθηκε συνάθροιση περίπου 70ατόμων στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Την 18.00 ώρα, ομάδα περίπου 50ατόμων προσέγγισε την περιοχή και επιτέθηκε στις Αστυνομικές Δυνάμεις, με ρίψη πετρών, ξύλων και μπουκαλιών, προκειμένου να τις διασπάσει και να επιτεθεί στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Καραϊσκάκη. Οι Αστυνομικές δυνάμεις με την αναγκαία χρήση δακρυγόνων απώθησε τα άτομα, τα οποία απομακρύνθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Την 20.15 ώρα, ομάδα περίπου 250ατόμων, προσέγγισε εκ νέου την πλατεία Καραϊσκάκη και επιτέθηκε στις Αστυνομικές Δυνάμεις, με ρίψη πετρών, ξύλων, μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων, προκειμένου να τις διασπάσει και να επιτεθεί στους συγκεντρωμένους στην Πλατεία. Οι Αστυνομικές δυνάμεις με την αναγκαία χρήση δακρυγόνων απώθησε τα άτομα, τα οποία διαλύθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Την 20.30 ώρα οι συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Καραϊσκάκη αποχώρησαν.

Από τις Αστυνομικές Δυνάμεις πραγματοποιήθηκαν πεντε προσαγωγές ατόμων.

Προανακρίσεως επελήφθη η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».