Υπεγράφη η απόφαση για ελεύθερες μετακινήσεις των ενστόλων με τα Μ.Μ.Μ. το 2021

Ενημέρωση προς το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις μετακινήσει τους με τα ΜΜΜ, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Υπεγράφη από τους συναρμόδιους Υπουργούς και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 5405 B΄ (19/12) η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός των κατηγοριών δικαιούχων, των όρων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας για τη δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο μετακίνηση αυτών για τα έτη 2020 και 2021 με τα μέσα συγκοινωνίας του Ο.Α.Σ.Α. και του Ο.Α.Σ.Θ.», εξασφαλίζοντας το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης του αστυνομικού προσωπικού και των πυροσβεστών, στα αστικά συγκοινωνιακά μέσα, περιοχής αρμοδιότητας Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας – Ο.Α.Σ.Α. (Ο.ΣΥ. Α.Ε. και ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.), καθώς και στα Αστικά Συγκοινωνιακά Μέσα, περιοχής αρμοδιότητας Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης Ο.Σ.Ε.Θ. (Ο.Α.Σ.Θ.).

Όπως αναφέρεται στην ενημερωτική ανακοίνωση προς το Αστυνομικό προσωπικό (05/12), «Σας ενημερώνουμε ότι υπεγράφη από τους αρμόδιους Υπουργούς και βρίσκεται στο στάδιο της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για τις δωρεάν μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού και των πυροσβεστών, με τις αστικές συγκοινωνίες στις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση αφορά τα απαιτούμενα κονδύλια για ολόκληρο το 2021, επιλύοντας ένα πρόβλημα που μας απασχολούσε στο παρελθόν κάθε χρόνο λόγω των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονταν αδιακρίτως στα δημόσια οικονομικά.

Η Ομοσπονδία μας με παρεμβάσεις της απαιτούσε από την πολιτεία το αναφαίρετο αυτό δικαίωμα στις ελεύθερες μετακινήσεις των ενστόλων, λόγω της φύσεως της υπηρεσίας τους, να μην υπόκειται σε περιορισμούς. Ευελπιστούμε ότι στο μέλλον δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε για τα αυτονόητα».

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.