Υπ.ΠΡΟΠΟ: Σύσκεψη για το πρωτόκολλο ενεργειών πιθανών κρουσμάτων-ασθενών Κορονοϊού στα Καταστήματα Κράτησης

Το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρούσματος Κορονοϊού, σε καταστήματα κράτησης και η διαχείριση τους, το θέμα της Σύσκεψης

Σύσκεψη υπό την προεδρεία της γενικης γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφίας Νικολαου και του ΔΥΕΦΚΚ Υποστρατήγου Σπύρου Σκλάβου,  των Γενικών Διευθυντών Καταστημάτων Κράτησης, Αρχιφύλακες, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Μεταγωγών της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξιάρχου Λάμπρου Παπαδόπουλου, καθώς και εκπροσώπων από τη Διεύθυνση Υγειονομικού της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκε εκτενώς το πρωτόκολλο ενεργειών πρόληψης και διαχείρισης πιθανών κρουσμάτων-ασθενών Κορονοϊού στα καταστήματα κράτησης.
Με την ευκαιρία της σύσκεψης τέθηκαν ζητήματα για ενίσχυση του προσωπικού με νέες προσλήψεις , προμήθεια εξοπλισμού και μέσα προστασίας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, ελαχιστοποίηση των μεταγωγών κρατουμένων και  ίδρυση πτέρυγας νοσηλείας κρατουμένων στο Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Όπως αποφασίστηκε θα γίνει τις επόμενες ημέρες διανομή εκπαιδευτικού υλικού, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια εκπαίδευσης του προσωπικού για τα μέσα προστασίας.
Η πρόληψη και η διαχείριση κρουσμάτων ασθενών Κορονοϊού αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία και το σύστημα υγείας, ενώ για τα καταστήματα κράτησης η διαχείριση είναι ακόμα δυσκολότερη λόγω των ειδικών συνθηκών που ισχύουν σε αυτά. Με την Πολιτεία σε εγρήγορση, για άμεσες ενέργειες υποστήριξης με μέσα και εκπαίδευση και αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής .