Κρήτη, Αλμυρός: Καταζητούμενος για διπλή δολοφονία στο Πακιστάν ο νεκρός- Είχε συλληφθεί και στη Θήβα

Δράστης διπλής δολοφονίας στο Πακιστάν το θύμα δολοφονικής εξέδρας στην παραλία του Αλμυρού στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Με ερυθρά αναγγελία της Interpol ήταν καταζητούμενος από το Πακιστάν ο νεαρός Πακιστανός το πάτωμα του οποίου , εντοπίσθηκε (22/02), στον καλαμιώνα του Αλμυρού, με κομμένο λαιμό και αυτιά και χτυπήματα με σφυρί στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τον συμπατριώτη του με τους οποίους συμβίωνε “ήταν φιλήσυχος” ωστόσο στο Πακιστάν ήταν μέλος εγκληματικής ομάδας εκβιαστών σε προστασία! Ωστόσο, είχε συλληφθεί στη Θήβα τον Ιούνιο του 2016 και ζήτησε να του χορηγηθεί άσυλο, προσέφυγε  στον Άρειο Πάγο, που έκρινε ότι δεν πρέπει να εκδοθεί διότι κινδυνεύει στη χώρα του με θάνατο. Παράλληλα και απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής για τους Πρόσφυγες ανέφερε πως κινδυνεύει στη χώρα του.

Τον Ιούλιο του 2014, πυροβόλησε στο κεφάλι νεαρό ομοεθνή του, γιο εύπορου επιχειρηματία του Πακιστάν, ο οποίος εργαζόταν στις επιχειρήσεις του πατέρα του. Αφορμή για την δν ψυχρώ δολοφονία η άρνηση της οικογένειας του θύματος στην ομάδα των εκβιαστών περίπου €10.000 ευρώ, για να μη προκαλέσουν εμπρησμό στις επιχειρήσεις τους. Κατάφερε το  ίδιο έτος να διαφύγει από το Πακιστάν,

Η Ιντερπόλ σε «ερυθρά αγγελία» ανέφερε ότι ο δράστης «πιθανόν να βρίσκεται στην Ελλάδα»

Τα μέλη της οικογένειας των θυμάτων του τον αναζητούσαν για έκδοση του στο Πακιστάν και σύμφωνα με τους ίδιες αναφορές ο “φιλήσυχος” Πακιστανός που ζούσε πλέον στην Ελλάδα, συνέχιζε να είναι μέλος της ίδιας οργάνωσης εκβιαστών. Πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση των Αρχών εντοπίζουν παρουσία συγγενικού προσώπου  των θυμάτων στη διπλή δολοφονία του Πακιστάν, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και εξετάζεται.