Υπ.ΠΡΟΠΟ: “Ο Υπουργός δεν παρείχε καμία ενημέρωση στο ΣΥΡΙΖΑ για στέλεχός του”

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αντίδραση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αναφορά «επικοινωνίας» και «ενημέρωσης» αναφορικά με την εμπλοκή του 54χρονου στελέχους του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια

Με την έρευνα της ΔΕΕ σε διερεύνηση της υπόθεσης βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, η Κουμουνδούρου προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση με αναφορά σε “ταυτοποίηση” στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και την απόφαση του κόμματος να τον διαγράψει.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, αναφέρεται «μετά από επίσημη επικοινωνία με το Υ.ΠΡΟ.ΠΟ και την ενημέρωσή μας ότι μέλος του κόμματος ταυτοποιήθηκε να έχει επικοινωνήσει με το θύμα μέσα από ψηφιακή εφαρμογή, προχωρήσαμε στην άμεση διαγραφή του. Καμία ανοχή-καμία συγκάλυψη»

Κύκλοι του Υπ.ΠΡΟΠΟ διευκρινίζουν ότι ο Υπουργός δεν παρείχε καμία ενημέρωση στο ΣΥΡΙΖΑ για στέλεχός του, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι είναι μέλη ενός κόμματος και όταν ρωτήθηκε από τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα απάντησε πως η έρευνα διεξάγεται από την αρμόδια Ανακρίτρια.

Να σημειωθεί ότι την έρευνα για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στα  Σεπόλια, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας. Τα ονόματα των 213επαφών που είχαν λογαριασμό και επικοινωνία στη διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών, μέσω της οποίας ο προφυλακισμένος υπόδικος Ηλίας Μίχος, έκλεινε τα ραντεβού βιασμού για τη 12χρονη στα Σεπόλια, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και καθώς δεν έχουν προκύψει κατηγορίες, δεν έχουν ασκηθεί Ποινικές Διώξεις στα στοιχεία τους. Για την υπόθεση, πέντε άνδρες οι οποίοι έχει διαπιστωθεί στο πλαίσιο της έρευνας ότι είχαν ραντεβού βιασμού με την ανήλικη, έχουν προφυλακιστεί και τα στοιχεία τους με Εισαγγελική Διάταξη, έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.