Αθήνα: Με διεθνές ένταλμα της Interpol, συνελήφθη ο Έλληνας δράσης δολοφονίας με ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου της Ταϊλανδής συζύγου του

Για σχεδόν δύο χρόνια ο Έλληνας δράστης δολοφονίας με ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου της Ταϊλανδής συζύγου του, παρέμενε ασύλληπτος ενώ σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης μέσω της Interpol

Καταζητούμενος της Interpol από το Φεβρουαρίου 2021, με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης, για τη δολοφονία της 44χρονης συζύγου του Niramon Aewkaew,  ο 46χρονος Έλληνας Δημήτρης Χαϊρόπουλος, συνελήφθη στην Αθήνα (27/10).

Ο 46χρονος διέφυγε στην Αθήνα, όπου συνέχισε τη ζωή και την καθημερινότητά του, επέστρεψε στις επαγγελματικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις, προσποιούμενος .. φυσιολογική ζωή .

Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών την περασμένη Πέμπτη (27/10) προχώρησαν στη σύλληψη του 46χρονου Δημήτρη Χαϊρόπουλου, κατηγορούμενου για τη δολοφονία της συζύγου του, της 44χρονης αισθητικού Niramon Aewkaew, σε εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης της Interpol, που έχει εκδοθεί από τις Αρχές της Ταϊλάνδης.

Ο 46χρονος Έλληνας οδηγήθηκε (²⁸/¹⁰) στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών προς ονομαστικοποίηση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης στα στοιχεία του και έκδοσή του στην Ταϊλάνδη.

Καθώς είχε ταυτοποιηθεί ως δράστης της δολοφονίας της 44χρονης Niramon Aewkaew, η Αστυνομία του Cherng Talayο, αιτήθηκε την έκδοση ερυθράς αγγελίας σύλληψης μέσω της Interpol στα στοιχεία του Δημήτρη Χαϊρόπουλου. Σε επικοινωνία των τοπικών Αρχών, είχε ενημερωθεί η Ελληνική Πρεσβεία της Ταϊλάνδης και μέσω της Δ.Δ.Α.Σ ακολούθησε κοινοποίηση του διεθνούς εντάλματος στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ στην Αθήνα, και είχε εκδοθεί αναζήτηση στα στοιχεία του.

Η αισθητικός του  Tookta Massage for Health & Beauty Salon, με καταγωγή από το Phatthalung, Niramon Aewkaew, εντοπίσθηκε νεκρή (16/02 2021) με εμφανή ίχνη ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου, σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην περιοχή Cherngtalay στα Πουκετ της Ταϊλάνδης, απο την αδελφή της η οποία την αναζητούσε για μια εβδομάδα.

Κατά την αυτοψία στο χώρο – σύμφωνα με τις Ταϊλανδικές Αρχές- υπήρχε εμφανής αναστάτωση ενδεικτικό συμπλοκής του θύματος με το δράστη ενώ το κλιματιστικό του χώρο ήταν ακόμα σε λειτουργία. Η 44χρονη Niramon Aewkaew ήταν φιμωμένη και έφερε δεσμά ακινητοποίησης στα χέρια και τα πόδια, έφερε σημάδια άμυνας, καθώς επίσης τραύματα στο μέτωπο και εκτεταμένους μώλωπες στο σώμα της. Ο δράστης είχε ξυλοκοπήσει την 44χρονη Ταϊλανδή, μέχρι θανάτου. Κατά τη νεκροψία ο θάνατός της Ταϊλανδής αισθητικού, προσδιορίσθηκε τέσσερις με πέντε ημέρες νωρίτερα από την ανεύρεση του πτώματος, χρόνο κατά τον οποίο ο σύζυγός της διέφυγε από τη χώρα.

Η αδερφή της Niramon Aewkaew, είχε κατ ονομάσει στην τοπική Αστυνομία τον 43χρονο Έλληνα σύζυγό της, Δημήτρη Χαϊρόπουλο, καθώς όπως είχε καταθέσει ήταν “επιρρεπής σε κρίσεις θυμού και σκηνές ζηλοτυπίας”. Ανέφερε επίσης, ότι το ζευγάρι, είχε συχνά καβγάδες, γιατί η Ταϊλανδή αισθητικός εξακολουθούσε να έχει τακτική επαφή με τον πρώην σύζυγό της με τον οποίο είχαν χωρίσει πριν τρία χρόνια . Η ίδια ανέφερε ότι ο πρώην σύζυγος της αδελφής της εκείνη την ημέρα, είχε μεταβεί στο Πουκετ και είχε συναντήσει την  Niramon Aewkaew.

Το μεικτό ζευγάρι είχε συνάψει γάμο στο Επαρχιακό Γραφείο Thalang το 2017. Ωστόσο- σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές της Ταϊλάνδης, ένα χρόνο νωρίτερα (2016), η Niramon Aewkaew είχε υποβάλλει αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Cherng Talay σε βάρος του Δημήτρη Χαιρόπουλου με αναφορά απειλής της ζωής της, καθώς όπως ανέφερε, τη ζήλευε παθολογικά και σε μεταξύ τους καβγά, την απείλησε ότι θα τη σκότωνε αν αποφάσιζε να τον εγκαταλείψει. Ωστόσο η ίδια, αποφάσισε να προχωρήσει σε γάμο μαζί του, τον επόμενο χρόνο.

Τελευταία φορά που το ζευγάρι εντοπίζεται σε κοινή παρουσία, ήταν κατά την έξοδό τους από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο του ξενώνα στο Bang Tao, το απόγευμα του Σαββάτου (11/02 2021). Από βιντεοληπτικό υλικό κλειστού κυκλώματος ασφαλείας, επέστρεψαν μαζί το βράδυ της ίδια ημέρα, και ήταν η τελευταία φορά που η Niramon Aewkaew εθεάθη  ζωντανή. Αργότερα το ίδιο βράδυ, ο 43χρονο εγκατέλειψε μόνος του το χώρο.   Από το γραφείο Μετανάστευσης της χώρας, ο Δημήτρης Χαϊρόπουλος, ο οποίος είχε άδεια παραμονής στη χώρα μέχρι τις 27Φεβρουαρίου (2021) είχε διαφύγει με πτήση της Emirates από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ τα ξημερώματα (12/02 2021-02.00) με προορισμό το Ντουμπάι. Οι τοπικές Αρχές, είχαν ενημέρωση ότι ο 44χρονος Δημήτρης Χαϊρόπουλος, είχε διαφύγει στην Ελλάδα και εκδόθηκε διεθνής ερυθρά αγγελία σύλληψης του.