Υπ.ΠροΠο: “Ενημερώνουμε τη ΝΔ ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου.Ας μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια”

Απάντηση του Υπ.Προστασίας του Πολίτη για τη μήνυση σε αυτόφωρη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη.

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκδόθηκε ανακοίνωση, σε απάντηση της Νέας Δημοκρατίας:

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια.

Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Είχε προηγηθεί μήνυση την οποία κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης, κατά της Σοφίας Ζαχαράκη, για “συκοφαντίες” -σύμφωνα με το δημοσιογράφο- στη διάρκεια εκπομπής στο Epsilon.

«Ο Βαξεβάνης είναι γνωστός για τις συκοφαντίες του και έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη» υποστήριξε η κ.Ζαχαράκη ενώ στο πάνελ της εκπομπής συμμετείχε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας.

Στη συζήτηση παρενέβη τηλεφωνικά ο Κώστας Βαξεβάνης και ζήτησε στην αναπληρώτρια Εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, ωστόσο η κ. Ζαχαράκη επέμεινε.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ως πολιτική προϊσταμένη της Αστυνομίας.