Με μήνυση του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, ζητήθηκε η σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τυπου της ΝΔ

Έπειτα από μήνυση του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, ζητήθηκε η σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τυπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η Αστυνομία πήγε στα γραφεία της οδού Πειραιώς για να συλλάβει την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, η οποία εκείνη τη στιγμή απουσίαζε. Επέστρεψε στα γραφεία της ΝΔ με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης» και για «πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς.
Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα.
Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Από τη στιγμή που η Σοφία Ζαχαράκη δεν εντοπισθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, παρατίθεται στη διακριτική ευχέρεια του Εισαγγελέα να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα που αποδίδεται στην μηνυτήρια αναφορά.

Είχε προηγηθεί μήνυση που κατέθεσε εναντίον της αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, o Κώστας Βαξεβάνης, με αφορμή αναφορά της σε τηλεοπτική εκπομπή του Epsilon, σε πρωτόδικες καταδίκες που είχε o εκδότης του Documento σε δικαστικές υποθέσεις, για τις οποίες αθωώθηκε στο Εφετείο, τον οποίο αποκάλεσε «καταδικασμένο συκοφάντη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, του Nantiareport.gr, ο Εισαγγελέας ενημερώθηκε (03/09) και διέταξε να σχηματιστεί δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στην αρμόδια Δικαστική Αρχή και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη εκ του Νόμου διαδικασία.