Υπ.Δικαιοσύνης: Ποινές φυλάκισης για τους δράστες άσκησης βίας -σωματικής, ψυχολογικής-.

Ποινή φυλάκισης για όποιον με συνεχή σκληρή συμπεριφορά προξενεί σε τρίτον σωματική κάκωση ή άλλη βλάβη της σωματικής ή ψυχικής υγείας περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ειδική διάταξη με την οποία θα τιμωρείται με ποινή τουλάχιστον 6 μηνών (εκτός κι αν η πράξη τιμωρείται με βαρύτερη ποινή) όποιος με συνεχή σκληρή συμπεριφορά προξενεί σε τρίτον σωματική κάκωση ή άλλη βλάβη της σωματικής ή ψυχικής υγείας (bullying).
Οι διατάξεις προβλέπονται στο επίμαχο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας το οποίο εισάγει προς ψήφιση ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.
«Αν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης, τιμωρείται με φυλάκιση όποιος με συνεχή σκληρή συμπεριφορά προξενεί σε τρίτον σωματική κάκωση ή άλλη βλάβη της σωματικής ή ψυχικής υγείας.
Αν το θύμα δεν συμπλήρωσε ακόμη το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του ή δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του και ο δράστης το έχει στην επιμέλεια ή στην προστασία του ή ανήκει στο σπίτι του δράστη ή έχει μαζί του σχέση εργασίας ή υπηρεσίας ή που του το έχει αφήσει στην εξουσία του, ο υπόχρεος για την επιμέλειά του επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος με κακόβουλη παραμέληση των υποχρεώσεών του προς τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνεται αιτία να πάθουν σωματική κάκωση ή βλάβη της σωματικής ή ψυχικής τους υγείας».
Όπως αναφέρεται στο επίμαχο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας, με 6άμηνη ποινή θα τιμωρείται και όποιος κακόβουλα παραμέλησε τα καθήκοντά του και δεν απέτρεψε, ως όφειλε, την επίμεμπτη συμπεριφορά.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport