ΕΞΆΡΧΕΙΑ: ..στο ίδιο “έργο”, θεατές. Επεισόδια και καταστροφές.

Η προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία, είχε για άλλη μια φορά την ίδια κατάληξη.. Φωτιές και εκτεταμένα επεισόδια στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

image

Η πορεία-συμμετείχαν περίπου 800άτομα- διαχωριστηκε και μικρή ομάδα κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, με σημείο αναφοράς το Πολυτεχνείο, όπου έβαλαν φωτιές σε κάδους έκαψαν αυτοκίνητα προκάλεσαν φθορές και καταστροφές. Με την εντολή να μην γίνει χρήση από τους Αστυνομικούς οι οποίοι “παραβρέθηκαν” στο σημείο “επιτηρούσαν” τους βανδάλους να καταστρέφουν.
image

Τα άτομα του “χώρου”, έστησαν οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη με τις σκαλωσιές που είχαν στηθεί για να καθαριστεί το κτήριο από το ασπρόμαυρο γκάφιτι.
image

Στην συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων τα στόμα του “χώρου” έσπασαν τρόλεϊ, ενώ ο οδηγός πλησίαζε για “κλείσιμο” στο τέρμα. Οι μαυροφορεμένοι κουκουλοφόροι, αποβιβάστηκαν από το τρόλεϊ τρομοκρατημένους επιβάτες. Ήταν η μοναδική στιγμή που βρέθηκαν σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, Αστυνομικοί και κουκουλοφόροι, με τις εντολές του κέντρου- να μην πλησιάζουν τους κουκουλοφόρους- όταν οι προθέσεις τους “έδειχναν” ότι μετά το βανδαλισμό και τη θραύση κρυστάλλων, επρόκειτο να πυρπολήσουν το τρόλεϊ.
image

Με βαριοπούλες έσπασαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη ενώ αναποδογύρισαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιά.
image

Τα άτομα του “χώρου” λίγο πριν τα μεσάνυχτα αποχώρισαν από το Πολυτεχνείο και ο δρόμος αποδόθηκε στην κυκλοφορία.
Από την Αστυνομία, δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές αλλά ούτε και συλλήψεις.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport