Υμηττός: Ο απολογισμός της πυρκαγιάς- 10 στρέμματα πεύκα και κυπαρίσσια

Ο απολογισμός της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πανω απο το σκοπευτήριο της Καισαριανής περιλαμβάνει 10 στρέμματα πεύκα και κυπαρίσσια καμμένα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΣΠΑΥ Υμηττού, η έγκαιρη κινητοποίηση των εθελοντών και των Πυροσβεστών συντείναν στον περιορισμό της εστίας της φωτιάς που ξέσπασε (10/08-14.00) πανω απο το σκοπευτήριο της Καισαριανής, σε μικρή -σχετικά – κλίμακα αν υπολογίσει κανείς το σημείο και τη ένταση των ανέμων.
Υποδειγματικός ο συντονισμός, άμεση η επέμβαση και υψηλός ο δείκτης ετοιμότητας της πυροσβεστικής, των εθελοντικών ομάδων και των τμημάτων πολιτικής προστασίας των δήμων και της Περιφέρειας Αττικής. Σε ελάχιστο χρόνο βρέθηκαν όλοι επί τόπου.

Τις ευχαριστίες του και την βαθιά ικανοποίηση του εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δημαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος προς τις εθελοντικές ομάδες και τους δήμων που συνέδραμαν, προς τους εργαζόμενους του ΣΠΑΥ και προς τους πυροσβέστες.

Ολη τη νύχτα οι εθελοντικές ομάδες και τα κλιμάκια της πυροσβεστικής βρίσκονται σε επιφυλακή, για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της φωτιάς.