Ύδρα: Γεωργιανοι υπάλληλοι εστιατορίου εξετάζονται ως δράστες ληστείας και δολοφονίας εστιάτορα.

Πρωτοφανής η αγριότητα των δύο Γεωργιανων δραστών ληστείας και ανθρωποκτονίας του 67άχρονου εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου. Συνελήφθησαν και εξετάζονται, ως ύποπτοι δύο Γεωργιανοί σερβιτόροι της επιχείρησης, οι οποίοι επιχείρησαν να διαφύγουν από το νησί, με θαλάσσιο ταξί.

Υπνώτισαν και έδεσαν το ζευγάρι, με αποτέλεσμα το  θάνατο του 67άχρονου Μανώλη Οικονόμου, ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Ύδρα. Οι δράστες εισέβαλαν οπλισμένοι στο σπίτι όπου διέμενε το ζευγάρι, αφήρεσε χρήματα και διέφυγαν, για να συλληφθούν λίγο αργότερα, κατά την απόπειρά τους να διαφύγουν από το νησί της Ύδρας.
Το ζευγάρι έκλεισε την ταβέρνα στη θέση Ξερή Ελιά κι επέστρεψαν στο σπίτι τους.
Οι Γεωργιανοί δράστες της ληστείας, εισέβαλαν τα ξημερώματα της Κυριακής (16/08-02.30) στην κατοικία του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου, φίμωσαν και έδεσαν τον ίδιο και τη σύζυγο του. Ο 67χρονος άφησε την τελευταία του πνοή  ενώ η 56χρονη σύζυγός του Χριστίνα Μερτζάνη κατάφερε να λυθεί και ήταν αυτή που ενημέρωσε την Αστυνομία.
Οπως κατέθεσε στους Αστυνομικούς μιλούσαν με το σύζυγό της (16/08-02.15) και πήγαν για ύπνο σε δύο ξεχωριστά δωμάτια, οπως συνήθιζαν. Υπολογίζεται ότι σχεδόν ένα τέταρτο αργότερα (16/98-02 30) οι Γεωργιανοί ξήλωσαν τη σίτα από το παράθυρο του ισογείου και εισέβαλλαν στο εσωτερικό της κατοικίας. Όπως καταθέτει η σύζυγος, την υποχρέωσαν να πιει υπνωτικό την έδεσαν με σεντόνι στα άκρα, τη φίμωσαν και της έκλεισαν τα μάτια. Στη συνέχεια εισέβαλλαν στο δωμάτιο του συζύγου της, τον ακινητοποίησαν δένοντας και τον φίμωσαν με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να επέλθει ο θάνατος.
Η γυναίκα κατάφερε να λυθεί (16/08-05.00) και να ενημερώσει την Αστυνομία.
Γιατρός ο οποίος κλήθηκε και μετέβη στο σπίτι του εστιάτορα, διαπίστωσε πως ο άτυχος άνδρας ήταν ηδη νεκρός. Αναμένεται η ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης, ώστε να αποφανθεί αν ο θάνατος του 67άχρονου Μανώλης Οικονόμου, οφείλεται σε παθολογικά ή συνεπεία του φραγμού της αναπνευστικής οδού από τη φίμωση.
Στο Αστυνομικό Τμήμα της Ύδρας έχουν προσαχθεί επτά άτομα, πέντε εκ των οποιων περιφέρονταν στο λιμάνι αναζητώντας θαλάσσιο ταξί να τους μεταφέρει στη Βάρκιζα ή τη Γλυφάδα. Σε ενδιάμεσο σταθμό που προσεγγισε το θαλάσσιο ταξί, για να αποβιβάσει ζευγάρι επιβαινόντων, το Λιμενικό είχε ενημερωθεί, και οι Γεωργιανοί συνελήφθησαν (16/08-05.30) και προσήχθησαν προς εξέταση ως βασικοι ύποπτοι. Πρόκειται για δύο σερβιτόρους στην οικογενειακής ταβέρνας, ενώ αναζητείται ένα ακομα ζευγάρι το οποίο νωρίτερα με θαλάσσιο ταξί, εγκατέλειψαν το νησί, με δεδομένο ότι στην κατοχή των Γεωργιανων, δεν εντοπίσθηκαν τα χρήματα της ληστείας, περίπου 40.000 ευρώ σε χρήματα και κοσμήματα.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, έχουν προσδιορισθεί συμμορίες Γεωργιανων, που εισβάλλουν σε κατοικίες σε όλη τη χώρα για να ληστέψουν τους ιδιοκτήτες χρησιμοποιώντας υπερβολική και ανεξέλεγκτη βία, ενω κακοποιήσουν άγρια τα θύματά τους ενώ έχουν καρπωθει τα χρήματά τους. Τους τελευταίους μήνες έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον τέσσερις δράσεις  συμμοριών και έχουν συλληφθεί δεκάδες μέλη τους.
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport