Κως: Επιβίβαση στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για τους -πρώτους- λαθρομετανάστες (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Τις πρώτες πρωινές ώρες, και υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας από το Λιμενικό και την Αστυνομία, επιβιβάστηκαν στο ΕΓ/ΟΓ “Ελ. Βενιζέλος” οι πρώτοι λαθρομετανάστες οι οποίοι έχουν συλληφθεί στην Κω.

wpid-kos-prosfyges-04.jpg

Για λόγους αποτροπής εντάσεων και επεισοδίων, αποφασίστηκε στο ΕΓ/ΟΓ “Ελ. Βενιζέλος” τα ξημερώματα (26/08) να επιβιβαστούν οι περίπου 200 λαθρομετανάστες οι οποίοι δηλώνουν Σύροι και με τη διαδικασία της καταγραφής, έλαβαν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ωστόσο στο νησί της Κω, παραμένουν εκατοντάδες λαθρομεταναστών άλλων εθνικοτητων, για τους οποίους, υπό το φόβο συμπλοκών και επεισοδίων όπως έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου (15/08) μεταξύ Πακιστανών, Αφγανών και Ιρακινών δεν εχει αποφασιστεί αν θα τους επιτραπεί να επιβιβαστούν στο ΕΓ/ΟΓ “Ελ. Βενιζέλος”.

wpid-kos-prosfyges-01.jpgΗ έντονη παρουσία του προσωπικού τόσο του Λιμενικού, όσο και της Αστυνομίας, κατά την αναμονή προς επιβίβαση στον προβλήτα ανεκοψε τα ξημερώματα (16/08) τη μετακίνηση ομάδας νεαρών Ιρακινών λαθρεταναστών -οι οποίοι σύμφωνα με τους διερμηνείς φώναζαν συνθήματα υπέρ της ISIS-, αντιδρώντας στην απόφαση να προηγηθούν οι Σύριοι λαθρομεταναστες.

wpid-kos-prosfyges-02.jpg

Ανταποκριτές απο Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης που βρίσκονται στο νησί, κατέγραφαν τη διαδικασία στο λιμάνι της Κω (Vid), με τις εικόνες να κάνουν το γύρο του κόσμου.

wpid-kos-prosfyges-06.jpg

Πηγή (ΦΩΤΟ)- aegeanews.gr

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport