Ξεχώρισε ο νεαρός Ανθυπαστυνόμος της ΔΑ Δράμας- Η φωτογραφία από την Ειδομένη στο ημερολόγιο της IPA Greece

Η φωτογραφία του νεαρού Ανθυπαστυνόμου διμοιρίας στην περιοχή της Ειδομένης, να προσφέρει νερό σε γυναίκα πρόσφυγα από τη Συρία, επελέγη για το ημερολόγιο (2017) που εξέδωσε το Ελληνικό Τμημα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Αφιερωμένο στην Προσφυγιά, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Απόδημος Ελληνισμό, το ημερολόγιο που εξέδωσε για το 2017, το Ελληνικό Τμημα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών  (IPA Greece).

Εικόνες απόγνωσης, πόνου, ένδειας και της φρίκης του πολέμου σημάδεψαν τη χρονιά που πέρασε“.

Στο μήνα Δεκέμβριο του ημερολογίου (2017) η φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη, για το Reuters, όταν οι μεταναστευτικές ροές είχαν εγκλωβιστεί στην Ειδωμένη (2015). Ο φωτογραφικός φακός, του βραβευμένου φωτορεπόρτερ, απαθανάτισε τον νεαρό Ανθυπαστυνόμο της ΔΑ Δράμας σε Μέτρα Ενίσχυσης στην Ειδομενη του Κιλκίς (17/12 2015) να προσφέρει νερό σε νεαρή πρόσφυγα από τη Συρία, μεταξύ των μετακινούμενων μεταναστευτικών ροών, στην προσπάθεια μαζί με το σύζυγό της, να περάσουν τα σύνορα.

Προσφυγιά και ελληνισμός είναι δύο έννοιες συνώνυμες και κάθε αναφορά που έρχεται στο φώς για τους πρόσφυγες, αποτελεί σημαντική συμβολή στη νεότερη ελληνική ιστορία και διατήρηση της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων

Ο Ανθυπαστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ, Γιώργος Καράκελλες, σε δήλωση του – εκείνες τις ημέρες- στο nantiareport.gr είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: ..”έκανα απλά το καθήκον μου και ως Γιώργος και ως Αστυνομικός, θα το ξανάκανα (!)”..

Με αφορμή την επιλογή του φωτογραφικού στιγμιτύπου για το ημερολόγιο (2017) της IPA Greece, ο νεαρός Ανθυπαστυνόμος της ΕΛΑΣ, ο οποίος κατα το παρελθόν υπηρέτησε στις διμοιρίες της ΔΥΑΤ/ΥΜΕΤ στην Αθήνα, έγινε αποδέκτης σχολιού από τους συναδέλφους του, “Μία μικρή τιμή σε έναν πρώην συνεργάτη στα σιδερένια κλουβια”. Ο ίδιος, σε απάντησή του, ευχαρίστησε τον Αρχιφύλακα της Υπηρεσίας, Γιάννη Τσοκαναρίδη, “..είχα καλό διμοιρίτη .. Εσύ μας δίδασκες και εμείς μαθαίναμε. Περήφανος που δούλεψα και έμαθα από ‘ΣΕΝΑ !!” ανέφερε ο νεαρός Αστυνομικός Γιώργος Καράκελλες.

Το ημερολόγιο κεντρίζει το ενδιαφέρον να θυμηθούμε μέσα από τις εικόνες του, προσδοκίες που διαψεύστηκαν. Τότε, τώρα και πάντα!!!”

Στην εκπομπή LaBiri-Biri του “Ε” (31/01) ο Ανθυπαστυνόμος Γιώργος Καράκελλες αναφέρθηκε στα όσα δεν έχει αποτυπώνει ο φωτογραφικός φακός στην επίμαχη φωτογραφία που επέλεξε η ΙΡΑ γαι το ημερολόγιο του 2017.

____________

* Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια οργάνωση εθελοντών αστυνομικών με κοινωνικό προσανατολισμό, με στόχο την αλληλεγγύη και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι έλληνες αστυνομικοί που μετέχουν στη ΔΕΑ υπηρετούν τις αρχές της φιλίας, του εθελοντισμού, της αλληλοβοήθειας και της φιλοξενίας, κάνοντας πράξη το ‘’Υπηρετώ δια της Φιλίας’’.