Βύρωνας: Δασική πυρκαγιά πίσω από το Στρατόπεδο Σακέτα στον περιφερειακό του Καρέα (video)

Μεγάλη κινητοποίηση σε Αστυνομία και Πυροσβεστική για δασική φωτιά σε εξέλιξη πίσω από το Στρατόπεδο Σακέτα στον Καρέα

(26/09-17.00) Υπο έλεγχο τέθηκε η δασική φωτιά που εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Κλεισούρας στο Βύρωνα πίσω από το Στρατόπεδο Σακέτα, πίσω από τον Άγιο Γεώργιο και με κατεύθυνση προς Καισαριανή. Η επιχειρησιακή ανταπόκριση των Πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντών Πυροσβεστών με την υποστήριξη των εναέριων μέσων, οριοθέτησε την έκταση του μετώπου της φωτιας και κατεσβέσθη.

(26/09-1520) Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη δασική φωτιά που εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Κλεισούρας στο Βύρωνα πίσω από το Στρατόπεδο Σακέτα, και στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 62 Πυροσβέστες με 22οχήματα, με δύο ομάδες πεζοπόρο , το ΜΕΤΠΕ καθώς ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 5ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος της Πυροσβεστικής, ενώ συνδράμουν εθελοντικές Πυροσβέστες και ομάδες διασωστών.

Εκκένωση του Δημοτικού Καταφυγίου Ζώων του Βύρωνα, καθώς η φωτιά έχει πλησιάσει απειλητικά για τα ζώα που φιλοξενούνται στο χώρο. Από ενημέρωση που δίνουν εθελοντές και ζωόφιλοι, έχουν μεταβεί για να απομακρύνουν τα ζώα.

Νωρίς το μεσημέρι (26/09-14.30) καπνός προκάλεσε κινητοποίηση στην περιοχή του ορεινού όγκου του Καρέα από την πλευρά του Βύρωνα, πίσω από τον Άγιο Γεώργιο και με κατεύθυνση προς Καισαριανή. Άμεσα στο χώρο μετέβησαν πληρώματα της ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης, ενώ πληρώματα της Τροχαίας συμμετείχαν στα μέτρα με ρύθμιση της κυκλοφορίας προκειμένου τα Πυροσβεστικά οχήματα και οι υδροφόρες να μεταβούν έγκαιρα στο σημείο εκδήλωσης της εστίας φωτιάς.

Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι με το μέτωπο να κατευθύνεται προς το Στρατόπεδο

Λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην περιοχή του Καρέα, διακοπή κυκλοφορίας έχει επιβληθεί στην οδό Αναστάσεως από το ύψος του νεκροταφείου Παπάγου και τη συμβολή της με την Ελευθερίου Βενιζέλου, ομοίως και  επί της Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσόστομου από τη Λ.Αλίμου- Κατεχάκη στο ρεύμα προς το βουνό και το Στρατόπεδο Σακέτα. Διακοπή επίσης κυκλοφορίας υπάρχει και στη Λ.Καρέα από το ύψος στη συμβολή της με τη Λ,Αλίμου με την Κατεχάκη προς τον ορεινό όγκο και στην Εθνικής Αντιστάσεων από τη συμβολή της με τη Λ.Αλίνου – Κατεχάκη (Καλοπούλα)

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιάς μετέβη  ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς .

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν (26/09-14.30) 40 Πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο τμήματα πεζοπόρο, το ΜΕΤΠΕ καθώς από αέρος ενεργούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν στο έργο των δυνάμεων εθελοντές Πυροσβέστες.