Βουλή: Τροπολογία απαλλάσσει από το αξιόποινο των πράξεων, αιρετούς α’ και β’ βαθμού της Αυτοδιοίκησης

Η τροπολογία εισήχθη στη Βουλή από το Νικήτα Κακλαμάνη, κι έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο

Ψηφίστηκε (08/10) με το Νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, Τροπολογία που επιτρέπει σε αιρετούς και υπαλλήλους α’ και β’ βαθμού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αν αυθαιρετούν να απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη.

Όπως αναφέρεται, “Αίρεται το αξιόποινο των πράξεων αιρετών και υπαλλήλων, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού οι οποίες αφορούν πληρωμές ενταλμάτων που έλαβαν χώρα μέχρι 31-7-2019 και οι οποίες διενεργήθηκαν επί τη βάση ελέγχων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και παύουν οριστικά οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον των προσώπων αυτών, καθώς και κάθε διαδικασία καταλογισμού σε βάρος τους“.

Την επίμαχη συγκεκριμένη τροπολογία υπερψήφισαν Ν.Δ., ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο σε συνέχει ο αναπληρωτής τομεάρχη Εσωτερικών υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση, προανήγγειλε – παρά το γεγονός ότι το ψήφισε- ότι θα… καταθέσει «βελτιωτική τροπολογία»! Πρόκειται για τη δεύτερη τροπολογία που αφορά πεπραγμένα αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών .