Πειθαρχικό ΕΛΑΣ : Απαλλάχθηκαν και επανέρχονται στα καθήκοντά τους- Είχαν κατηγορηθεί για ψευδή κατάθεση σε τροχαίο

Απαλλάχθηκαν οριστικά οι δύο κατηγορούμενοι Αστυνομικοί της Τροχαίας Λασιθίου, από την πειθαρχική κατηγορία της ψευδούς μαρτυρικής κατάθεση ενώπιον αρμόδιας Αρχής, στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ και επανέρχονται στα καθήκοντά τους

Είχε προηγηθεί απόφαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου, που έκρινε τους δύο Αστυνομικούς αθώους πέραν κάθε αμφιβολίας. Στην ίδια υπόθεση έχουν παραπεμφθεί επίσης δύο Αστυνομικοί, καθώς κατηγορούνται ότι προκάλεσαν το θανατηφόρο τροχαίο, στους οποίους επιβλήθηκαν οι αυστηρότερες των ποινών και έχουν προσφύγει κατά της απόφασης .

Σύμφωνα με το Παραπεμπτικό Βούλευμα, τον Ιούλιο του 2013 στην περιοχή Νικηθιανό Λασιθίου, οι δύο Αστυνομικοί πλήρωμα περιπολικού, σε απωθητικό ελιγμό του οδηγού να αποφύγει ηλικιωμένο που είχε κίνηση στο οδόστρωμα, προκλήθηκε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύμα18άχρονο διερχόμενου δικυκλιστή . Οι δύο Αστυνομικοί πλήρωμα του περιπολικού αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί καθώς απολογήθηκαν ότι μετέβησαν στο χώρο του δυστυχήματος και εντόπισαν τραυματισμένο τον 18άχρονο πριν καταλήξει.

Στην ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν και οι δύο συνάδελφοί τους, με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της ψευδορκία σε πραγματικά περιστατικά και πρόσωπα στο τροχαίο δυστύχημα το θανάσιμο τραυματισμό του 18άχρονου δικυκλιστή.