ΒΟΥΛΗ: Θετική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα για τους προφυλακισμένους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Θετική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα των φυλακών στο αίτημα των προφυλακισμένων Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, να παραστούν στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είχε προηγηθεί η αποστολή ονομαστικών  προσκλήσεων από τον πρόεδρο της Βουλής,  στις θυρίδες που διατηρούν οι προφυλακισμένοι Βουλευτές να παραστούν στις τρεις εκλογικές διαδικασίες  στις 17 Δεκεμβρίου και για τις επαναληπτικές εκλογικές διαδικασίες στις 23 και 29 Δεκεμβρίου.

Η Διεύθυνση Μεταγωγών την Τετάρτη (17/12), θα πραγματοποιήσει τη μεταγωγή των 7προφυλακισμένων Βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τον Κορυδαλλό -Ν.Μιχαλολιακου, Χρ.Παππά, Γ.Λαγού, Π.Ηλιόπουλου, Γ.Γερμενή, Ν.Κούζουλου, Η.Κασσιδιάρη-  καθώς και του προφυλακισμένου ανεξάρτητου Βουλευτή από τις φυλακές Ναυπλίου- Στθ.Μπούκουρα- για να παραβρεθούν στην Βουλή και να συμμετάσχουν στην διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας . Ωστόσο αναμένεται και η απόφαση (16/12) του Συμβουλίου, στο αίτημα που έχει καταθέσει ο ανεξάρτητος Βουλευτής, για άρση της προφυλάκισης, και μετατροπής της ποινής του σε κατ οίκον περιορισμό.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, θα έπρεπε να παραστούν στην διαδικασία της εκλογής του ΠτΔ το σύνολο των Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Είχε προηγηθεί (15/12) η αποστολή ονομαστικών προσκλήσεων και προς τους προφυλακισμένους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για να παραβρεθούν στην Βουλή και να συμμετάσχουν στην διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και στις τρεις εκλογικές διαδικασίες 17, 23 και 29 Δεκεμβρίου.
Επισημαίνεται ότι σε καμία άλλη κοινοβουλευτική διαδικασία εκτός των συζητήσεων στην Ολομέλεια, για τις άρσεις ασυλίας των προφυλακισμένων Βουλευτών, δεν τους είχαν αποσταλεί πρόσκληση να παραστούν στη Βουλή.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport