ΔΙΩΞΗ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ: Σε εξέλιξη Αστυνομική επιχείρηση.

Σε εξέλιξη Αστυνομική επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, για την εξάρθρωση ομάδας μπράβων, που εκβίαζαν ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στον Πειραιά και στην Δυτική Αττική.

Από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, έχουν γίνει 9 συλλήψεις- εκ των οποίων 7 Αλβανοί- στο Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια και στο κέντρο της Αθήνας ενώ έχουν κατασχέσεις όπλα σφαιρες και χρηματικά ποσά.
Στους συλληφθέντες, αποδίδεται εκβιασμός, με  ποσά από 200 έως 800 ευρώ τον μήνα σε νυκτερινά καταστήματα- στον Πειραιά, Πετρούπολη, Περιστέρι, Γκάζι, Θησείο και Μικρολίμανο.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, καταθέσεις θυμάτων, ηχητικές καταγραφές και βιντεοληπτικό υλικό επιβεβαιώνει τις ποινικές δράσεις της ομάδας- εκβιάσεις’ καθώς και η συμμετοχή των συλληφθέντων σε δύο εμπρησμούς αυτοκινήτων και σε ξυλοδαρμό για χρέος σε επιχειρηματία.
Ο «καράφλας», πρόκειται για 40χρονο έγκλειστο των φυλακών Λάρισας, για σωρεία ποινικών κακουργηματικών ενεργειών τη δεκαετία του 2000, βρίσκεται σε “αντιπαράθεση” με τους αρχηγούς ομάδων, οι οποίοι είχαν υπογράψει «συμβόλαιο θανάτου» στο όνομά του. Στον 40χρονο, αποδίδεται ηγετικό ρόλος στην ομάδα μπράβων, ο οποίος μέσα από τις φυλακές έδινε εντολές στην “ανάπτυξη” της ομάδας του.
Ο «καράφλας», και δύο από τα πρωτοπαλικαρα του- μεταξύ των συλληφθέντων-, είχαν συμπεριληφθει και για στην ογκώδη δικογραφία των “217 νονών της νύκτας” που είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2011. Η ποινική τους μεταχείριση, κρίνεται σε τακτικές δικασιμους, με τον 40χρονο (16/12)να έχει παραβρεθεί σε μια από τις δικασιμους στην αίθουσα τελετών του Εφετείου λόγω του μεγάλου αριθμού πως κατηγορουμένων που αριθμούνται στους 65.
Όπως προέκυψε κατά την προανακριτική έρευνα, μεταξύ των ιδιοκτητών καταστημάτων που είχαν προσδιοριστεί ως θύμα εκβιασμού στην υποθεση του 2011,  περιλαμβάνονται και στη νέα δικογραφία του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport