Βουλή: Μαθήτρια Λυκείου της ΘΣΝ σε εκπαιδευτική εκδρομή συνελήφθη με μαχαίρι

Μια ακόμα εκπαιδευτική εκδρομή για μαθητές στη Βουλή, είχε απρόβλεπτη εξέλιξη, κατά τον έλεγχο εισόδου των μαθητών, μαθήτρια εντοπίσθηκε να κατέχει μαχαίρι και συνελήφθη

Τα μέτρα ασφαλείας στο Κοινοβούλιο είναι αυστηρά και ανεξαρτήτως ιδιότητας και ηλικίας όσοι εισέρχονται στο κτήριο ελέγχονται σχολαστικά και διέρχονται από Πύλες ανίχνευσης X-ray. Σε διάστημα ενός μήνα, σημειώνεται δεύτερη απόπειρα μαθητή να εισέλθει στη Βουλή με μαχαίρι

Το περιστατικό καταγράφεται από το προσωπικό στην Υπηρεσία Ασφαλείας Βουλής, το περασμένο Σάββατο (26/11) κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής Λυκείου της Πολύχνης Θεσσαλονίκης, στη Βουλή.

Κατά τον έλεγχο στην είσοδο, η 17χρονη μαθήτρια φέρεται να επιχείρησε να απορρίψει μαχαίρι και δύο συσκευασίες κάνναβης που έφερε στην κατοχή της, όταν αντιλήφθηκε τη λειτουργά μηχανήματος X-ray κατά τον έλεγχο των εισερχόμενων στην κεντρική πύλη του Κοινοβουλίου. Η μαθήτρια ακινητοποιήθηκε και ενημερώθηκε ο Φρούραρχος και η ΓΑΔΑ.

Είχε προηγηθεί η σύλληψη (07/11) 14χρονου μαθητή Γυμνασίου της Αργυρούπολης σε εκπαιδευτική εκδρομή στη Βουλή, όταν εντοπίσθηκε να κατέχει ελβετικό σουγιά και συνελήφθη. Σε σχετική ερώτηση ο 14χρονος φέρεται να είχε ισχυριστεί ότι, «βρήκα το μαχαίρι στον δρόμο και το πήρα». Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Φρούραρχος και η ΓΑΔΑ, σε βάρος του 14χρονου σχηματίστηκε δικογραφία ωστόσο με προφορική εντολή Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος, και επέστρεψε στους οικείους του.

Η 17χρονη μαθήτρια συνελήφθη και σε βάρος της στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος σχηματίστηκε δικογραφία, ωστόσο με προφορική εντολή Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη.