Μαθητής Γυμνασίου σε εκπαιδευτική εκδρομή στη Βουλή εντοπίσθηκε κατά την είσοδό του να κατέχει ελβετικό σουγιά

Η εκπαιδευτική εκδρομή για τους μαθητές Γυμνασίου της Αργυρούπολης στη Βουλή, είχε απρόβλεπτη εξέλιξη, κατά τον έλεγχο εισόδου τους στο κτήριο όταν συμμαθητής τους εντόπισθηκε να κατέχει ελβετικό σουγιά και συνελήφθη

Τα μέτρα ασφαλείας στο Κοινοβούλιο είναι αυστηρά και ανεξαρτήτως ιδιότητας και ηλικίας όσοι εισέρχονται στο κτήριο ελέγχονται σχολαστικά και διέρχονται από Πύλες ανίχνευσης X-ray.

Το πρωί της Δευτέρας (07/11) είχε προγραμματιστεί εκπαιδευτική επίσκεψη Γυμνασίου της Αργυρούπολης στη Βουλή. Στο πλαίσιο ελέγχου 14χρονος μαθητής της Γ τάξης, ενεργοποίησε τους αισθητήρες μεταλλικών αντικειμένων και σε σωματικό έλεγχο αστυνομικός εντόπισε στην κατοχή του εφήβου ελβετικό σουγιά. Σε σχετική ερώτηση ο 14χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι, «Βρήκα το μαχαίρι στον δρόμο και το πήρα».

Με άμεση ενεργοποίηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας, ο μαθητής ακινητοποιήθηκε στην Πύλη εισόδου και συνελήφθη. Η εξέλιξη αιφνιδίασε τους συνοδούς εκπαιδευτικούς οι οποίοι ενημέρωσαν τους γονείς του 14χρονου μαθητή. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Φρούραρχος και η ΓΑΔΑ, ενώ σε βάρος του 14χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και με προφορική εντολή Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος, και επέστρεψε στους οικείους του.

«Ανήλικοι οπλοφορούν για να αμυνθούν»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, δεν αποτελεί εξαίρεση η κατοχή μαχαιριού από μαθητή Γυμνασίου, αλλά μια δυσάρεστη διαπίστωση.

«Το θέμα δεν είναι ο σουγιάς που βρέθηκε πάνω στον μαθητή. Είναι συνολικά το φαινόμενο που παρατηρείται στις γειτονιές στις περιοχές μας. Πριν 1,5 χρόνο ένας μαθητής είχε μαχαιρωθεί από άλλους μαθητές. Με κινητοποίηση από την αστυνομία είχαν συλληφθεί μέλη συμμοριών στην Άνω Γλυφάδα και στην Αργυρούπολη. Κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με αυτό το φαινόμενο. Νομίζω ότι θα έχουμε συνέπειες πολύ δυσάρεστες στο μέλλον«

»Ρωτώντας μαθητές στο παρελθόν που βρέθηκαν μαχαίρια πάνω τους “γιατί ρε παιδιά κρατάτε όπλα, μαχαίρια” μου έχουν απαντήσει “γιατί θέλουμε να αμυνθούμε αν μας επιτεθούν”. Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει στο υπόστρωμα που δεν το βλέπουμε εμείς οι ενήλικες, ή ως γονείς ή ως εκπαιδευτικοί μια μεγάλη ένταση και μια συγκρουσιακή συμπεριφορά ανάμεσα σε εφήβους, η οποία έχει οδηγήσει πολλούς ανήλικους να κρατάνε μαχαίρια “για να αμυνθούν” όπως λένε», τόνισε ο Δήμαρχος Αργυρούπολης.