Βουλή: “Κέντρο Υποδοχής στα ΚΑΑΥ Κεραμωτής και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;”

Διευκρινίσεις σχετικά με το σχεδιασμό της κυβέρνησης ως προς τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής προσφύγων – μεταναστών στη θέση των Κ.Α.Α.Υ. στην Κεραμωτή του Δήμου Νέστου και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ζήτησε με σχετική ερώτησή του στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο Βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

image

Η ερώτηση του Βουλευτή Καβάλας, Νίκου Παναγιωτόπουλου:

“Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες η κυβέρνηση σκοπεύει να δημιουργήσει στη θέση των Κ.Α.Α.Υ. στην Κεραμωτή του Δήμου Νέστου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κέντρο υποδοχής προσφύγων – μεταναστών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός
Αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες;
Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ως προς τη δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων – μεταναστών στην ευαίσθητη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Νίκος Παναγιωτόπουλος

Είχε προηγηθεί δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Θ.Μαρκόπουλου, ο οποίος σημείωνε πως η Καβάλα δεν έχει ούτε τις υποδομές, ούτε τους κατάλληλους χώρους για δημιουργία Κέντρων, θέση την ποια έχουν εκφράσει στο σύνολό τους, οι τοπικοί φορείς της Καβάλας και του Νομού.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport