ΒΟΥΛΗ: Αναδρομικά 6μισθών στους ενστόλους, με το μισθό Δεκεμβρίου.

Τη διόρθωση της περικοπής στις μισθολογικές απόλαβές τους, από τον Ιούλιο του 2012 και θα αφορά στα αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2014 μειωμένα ωστόσο κατά 50%, ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταίκουρας.

Την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρέψει το 50% της περικοπής στους μισθούς των ενστόλων από τον Ιούλιο του 2012, με πρώτη καταβολή τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με την απόδοση του ποσού στα αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2014. Το υπολοιπόμενο ποσό, θα εισπράξουν οι ένστολοι με την καταβολή μισθοδοσίας από την 1/1/2015 σε 36 δόσεις κάθε μήνα και θα αφορούν στα αναδρομικά από την περικοπή των μισθών τους για την περίοδο Ιούλιος 2012-Ιούλιος 2014, ωστόσο μειωμένα και αυτά κατά 50%.
Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, η επιστοφή γίνεται με αυτό τον τρόπο, ώστε να μην υπάρξει συμψηφισμός των αναδρομικών που θα τους αποδοθούν με το κοινωνικό μέρισμα που έλαβαν οι ένστολοι το οποίο προέκυψε από το πλεόνασμα του 2013. Ενω οι μισθολογικές προαγωγές των ένστολων από τον Ιούλιο του 2012 και μετά θα παραμείνουν “ανοιχτές”.

Ο Χρήστος Σταικούρας, αναφέρθηκε και στις αλλαγές στο μισθολόγιο των ένστολων μετά την υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας,  και τόνισε ότι οι αυξήσεις θα είναι για όλους τους ένστολους οι ίδιες ανεξάρτητα από το βαθμό τους, ενώ δεν απέκλεισε  το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου μισθολογίου, το οποίο θα εξετάσουν τα συναρμόδια Υπουργεία.