Π.ΦΑΛΗΡΟ: Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής, μεταξύ απατεώνων οι οποίοι υπεξαιρούσαν περιουσίες νεκρών.

Ενας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο πατέρας εγκλείστου για ανθρωποκτονία Αστυνομικού, μια συμβολαιογράφος και ένας “λευκός” απατεώνας, μαζί με άγνωστους συνεργούς, ήταν τα μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες υπεξαιρόντας χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς θανόντων. Τρία από τα μέλη συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται ο 42χρονος, ο οποίος είχε οργανώσει την απάτη, από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οπως προέκυψε κατά την προανάκριση, οι δράστες διέπρατταν πλαστογραφίες πιστοποιητικών (ειδικών πληρεξουσίων, εξουσιοδοτήσεων κ.ά.) στα στοιχεία ατόμων τα  οποία είχαν πεθάνει, κι εν ζωή ήταν  δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών με μεγάλα χρηματικά ποσά, και πραγματοποιούσαν αναλήψεις χρημάτων από τους λογαριασμόυς τους ως πληρεξούσιου.
Ο 42χρονος ο οποίος αναζητείται, και ήταν αυτός που είχε οργανώσεις τους άλλους τρεις οι οποίοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν έχουν  απασχολήσει τις Αρχές για απάτες και συναφή αδικήματα, είχε ζητήσει από τον 46χρονο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, να βρει άτομο το οποίο θα εμφανιζόταν με πλαστά δικαιολογητικά να υπεξαιρέσει ποσό από τραπεζικό λογαριασμό ως “δικαούχος”. Στις 25 Σεπτεμβρίου ο 66χρονος -συλληφθείς-, συνοδευόμενος από τον 46χρονο, μετέβησαν από κοινου σε υποκατάστημα τράπεζας και, επιδεικνύοντας πλαστογραφημένο ειδικό πληρεξούσιο με «εντολείς» δύο αδέλφια τα οποία είχαν εντοπισθεί νεκρά στο ιδιόκτητο ακίνητό τους στην Βουλιαγμένη,τον Ιούλιο (2014), επιχείρησε να πραγματοποιήσει ανάληψη 160.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσαν εν ζωή οι δύο «εντολείς». Σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα (07/10) ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, μετέβη εκ νέου στο υποκατάστημα της τράπεζας και παρέλαβε επιταγή με 50.000 ευρώ σε διαταγή του. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής συνελήφθη, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν ο 46χρονος ο οποίος ανέμενε έξω από την τράπεζα και η 47χρονη συμβολαιογράφος.

Όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς, κατά την απολογία του, είχε δεχθεί να συμμετέχει στην απάτη, προκειμένου τα χρήματα τα οποία θα λάμβανε, πόσό ύψους 3000ευρώ, θα τα διέθετε στο γιο του, ο οποίος είναι έγκλειστος των φυλακών, ως δράστης ανθρωποκτονίας Αστυνομικού, το περασμένο καλοκαίρι, όταν με μαχαίρι έπειτα από διαφωνία των δύο ανδρών, τον έπληξε θανάσιμα με μαχαίρι.
Στην κατοχή του, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 46χρονου παλαίμαχου ποδοσφιαριστή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία επιταγή 50.000 ευρώ και ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου αξίας 70.000 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας. Πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση που είχε απασχολήσει τις Αρχές, προιον από παράνομη αγοραπωλησία οικοπέδου στην περιοχή της Γλυφάδας, στην οποία συμμετείχε, ενώ σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη.
Κατά την προανακριτική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι και η 47χρονη Συμβολαιογράφος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, στα στοιχεία της οποία έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος για συναφή αδικήματα (ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία με ζημιά άνω των 120.000 ευρώ).
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με τη σε βάρος τους δικογραφία, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και άμεση συνέργεια σε αυτή, πλαστογραφία και πλαστογραφία μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και περί υπεύθυνης δήλωσης.Ενώ αναζητείται ο εγκέφαλος της οργάνωσης, τα στοιχεία του οποίου είχναι γνωστά στις Αρχές.