Βούλα: Άεργος και ανεπάγγελτος κυκλοφορούσε με Porsche Cayenne και οι Αλβανοί εργάτες “καραντίνα” στο φυτώριο κάνναβης

Καλλιεργούσαν «φυτώριο» κάνναβης, στην περιοχή του Αυλώνα, στεγασμένο σε τριώροφο κτίριο, με τους τέσσερις Αλβανούς εργάτες, να εργάζονται ασταμάτητα για δύο ολόκληρους μήνες τηρώντας τον κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς δεν είχαν βγει καθόλου εκτός του οικήματος

Σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Βούλα, Βύρωνα, Νέα Σμύρνη, Άνω Γλυφάδα και Αυλώνα Αττικής, Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, προχώρησαν σε συλλήψεις (03/12) οχτώ μελών της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον εφτά, εκ των οποίων δύο έγκλειστοι στις Φυλακές. Στις έρευνες που ακολούθησαν, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 1.800 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, περίπου 1.356 γραμμάρια κοκαΐνης, 44,3 κιλά φύλλων κάνναβης κ.λπ.

Όπως προέκυψε κατά την παρακολούθηση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης κάνναβης από την Αλβανία στην Ελλάδα, κυκλοφορούσε με Porsche Cayenne στα νότια προάστια, χωρίς ωστόσο να δηλώνει επαγγελματική δραστηριότητα. Επέλεγε ακριβή διαβίωση και είχε ρευστότητα χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, αποτιμούν το παράνομο οικονομικό όφελος για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από τη διακίνηση των ναρκωτικών ότι ξεπερνούν τα €6.000.000

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Στο πλαίσιο της προανάκρισης κατά την εξακρίβωση των στοιχείων των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, διακριβώθηκε ότι είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν σε υποθέσεις ναρκωτικών, τον περασμένο Ιούνιο με κατάσχεσης 81 κιλών ακατέργαστης κάνναβης και τον περασμένο Αύγουστο σε επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής με κατάσχεση 205 κιλών και 420 γραμμάριων ακατέργαστης κάνναβης, στην περιοχή της Κινέτας .

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, το βράδυ της περασμένης Τρίτης (01/12) τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι, αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, όταν η οδηγός διερχόμενου οχήματος διεμβόλισε το στατικό υπηρεσιακό συμβατικό δίκυκλο, στο οποίο επέβαινε με οδηγό συνάδελφό της, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά στο χέρι . Η γυναίκα αστυνομικός νοσηλεύεται ακόμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Τις επιχειρήσεις συνέδραμαν Ομάδες της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε., του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών καθώς και υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.