Βουλή: Καταδρομική επίθεση και βανδαλισμός με μπογιές από αντιεξουσιαστές

Οργανωμένη επίθεση με μπογιές στο Κοινοβούλιο από άτομα του “χώρου”.

Με καπνογόνα προκάλεσαν σύγχιση σε όσους βρέθηκαν εξωτερικά του Κοινοβουλίου, ενώ με χρώμα έβαψαν την πρόσοψη του κτηρίου (21/05-14.20) οργανωμένη ομάδα ατόμων που αυτοποροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι δραστες 30 άτομα κατάφεραν να ανέβουν τα σκαλιά από την πλευρά του Άγνωστου Στρατιώτη άναψαν δύο καπνογόνα και απέρριψαν μπογιές προς τη Βουλή.

Σε περιορισμένη χρήση καπνογόνων προσχώρησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ ωστε να απωθήσουν τους δράστες της επίθεσης. Στον προαύλιο χώρο από το γραφείο του, κατέβηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βουτσης, σε αυτοψία και τόνισε, «Δεν είναι δημοκρατική συμπεριφορά αυτή, δεν έχει σχέση με κοινωνικούς αγώνες».

Βούτσης: Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική κίνηση

«Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβιστικές όταν στρέφονται κατά της Βουλής με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά 30αριά οι οποίοι τα έριξαν στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

Δεν υπήρξαν εξ όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα που να φωνάχτηκαν διότι απομακρύνθηκαν αμέσως έπειτα από 15 δευτερόλεπτα. Από προστρέξαντες αστυνομικούς και από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον  περίβολο. Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα. Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν. Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση» ανέφερε ο Νίκος Βουτσάς, στη δήλωσή του.

NantiaReport_ ΒΟΥΛΗ_ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ20190521_150802

Πληροφορίες του NantiaReport.gr από Αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι άτομο (αλσ) ανέβηκε στο διάζωμα πάνω απο το ΜΑΣ αιφινιδίασε τους σκοπούς και ενήργησε την επίθεση και ήταν το μόνο που συνελήφθη από τη Φρουρά της Βουλής και προσήχθη στην Κρατική Ασφάλεια.

Αμεσα ενημερώθηκε το Κέντρο της Αμεσης Δράσης, για αναζητήσεις των ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση, ωστόσο δεν ακολούθησαν προσαγωγές.

NantiaReport_ ΒΟΥΛΗ_ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ20190521_151142

Από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ προς τις Αστυνομικές Υπηρεσίες είχε διαβιβαστεί έγγραφο για γενική ετοιμότητα κι επιφυλακή στο κτίριο του Κοινοβουλίου λόγω της απεργίας πείνας του Λουκά, της 17 Ν ενοψει ης απόφασης του Νομικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου -Τρίτη (21/05) ή το αργότερο Τετάρτη (22/05)-, υπό το φόβο καταδρομιής ενέργειας από άτομα του αντιξουσιαστικού χώρου, συλλογικότητες και οργανωμένες ομάδες “αλληλέγγυων”.

ΕΛΑΣ_ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΒΟΥΛΗ_ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ_17Ν

Εσωτερικό έγγραφο της ΕΛΑΣ που διαβιβάστηκε στις 13 Μαΐου 2019, «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» και μεταξύ άλλων αναφέρει «παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του» ενώ ζητείται από το ενστολο προσωπικό, «ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφυγή εφησυχασμού» εξωτερικά της Βουλής, σε αποτροπή κάθε απόπειρας ή ενέργειας που θα εκθέσει τη ΕΛΑΣ και θα έχει αντίκτυπο.

NantiaReport_ ΒΟΥΛΗ_ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ20190521_151115

Εκ του αποτελέσματος.. οι φόβοι της ΕΛΑΣ επιβεβαιώθηκαν χωρίς αποτροπή της ενέργειας και με την απόφαση για την χορήγηση ή μη άδειας -την 7η κατά σειρά- στον καταδικο σε 11ισόβια για ανθρωποκτονίες και συμμετοχή στην ΤΟ 17Ν, το “φαρμακοχέρη” της Οργάνωσης, Δημήτρη Κουφοντίνα, ενδεχομένως να λαμβάνει παράταση για έκδοση της σχετικής απόφασης από την αναμενομενη σημερινή (21/05) ημερομηνία.. για αύριο Τετάρτη (22/05).