Βοτανικός: Ποιοι προήχθησαν από την κατάληψη του χώρου κατασκευής του τεμένους

Για απάτες, πλαστογραφία και επιταγές, είναι μερικά απο τα αδικήματα για τα οποία έχουν απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές κατα το παρελθόν οι 10 από τους 15 καταληψίες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης (04/11) εκκένωσης, του χώρου κατασκευής του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες κατηγορουμενος για μαστροπεία, ο οποίος συμμετείχε σε κύκλωμα που έφερνε γυναίκες από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και τις εξωθούσε στην πορνεία. Για απατη άλλος εκ των προσαχθέντων, καθως έχει επιχειρήσει να διακινήσει πλαστά δελτία «ΣΚΡΑΤΣ» αξίας #€5.000.000, ενώ με πλαστό πληρεξούσιο στο οποίο ανέφερε ψευδώς οτι ήταν κυριος δικαιουχος, προσπάθησε να εκταμιεύσει #€1.000.000 από λογαριασμό στον οποίο δεν του ανήκε. Συλληφθέντες απο την καταληψη του Βοτανικου, έχουν απασχολήσει για διακεκριμένες κλοπές, αρπαγές τσαντών, απάτες και ναρκωτικά.

Η εκκένωση του χώρου κατασκευής του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό έγινε νωρίς το πρωι (04/11) όταν οι αστυνομικές δυνάμεις τους οδήγησαν στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας.

Το οικόπεδο στην Ιερά Οδό 114 στο Βοτανικό, έκτασης 16 στρεμμάτων, ανήκε στο Πολεμικό Μουσείο και πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο, και τελούσε (11/07) υπό κατάληψη. Οι αντιδράσεις κατα της δημιουργίας του θρησκευτικού χώρου προέρχονταν κυρίως από δύο πολιτιστικούς συλλόγους και έναν σύλλογο εφέδρων πολιτών

Τουλάχιστον 15 έφεδροι αξιωματικοί των καταδρομών, ενδεδυμένοι με στολές παραλλαγής, για σχεδον πέντε μήνες παρέμεναν μέσα στο χώρο, κοιμοντοντουσαν ανά βάρδιες σε σκηνές και άλλα καταλύματα που είχαν εγκαταστήσει.

Η ανάδοχος εταιρεία για την κατασκευή του τεμένους είχε ενημερώσει τη Διεύθυνση Κρατικών Υποδομών και τις αστυνομικές αρχές ότι στις 15 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής. Αξιωματικοί σε επικοινωνία με τους υπευθύνους του Ελληνικού Δημοσίου, τους προέτρεψαν, να υποβάλλουν μήνυση, κάτι που έγινε προχθές (04/11).

 Ο φάκελος της υπόθεσης είχε ανατεθεί σε Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας για να εξετάσουν τα αδικήματα που συντελούνται στον χώρο και αν δικαιολογείται η επέμβαση και η αυτόφωρη διαδικασία. Οι 15 συλληφθέντες (04/11) οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.