Βοτανικός: Επιχείρηση εκκένωσης και προσαγωγές όσων παρεμπόδιζαν τη διαδικασία ανέγερσης τεμένους

Στην εκκένωση του χώρου ο οποίος προορίζεται για Μουσουλμανικό τέμενος προχώρησε η Αστυνομία μετά τις πρόσφατες αντιπαραθέσεις με 11 άτομα να έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ

Ο χώρος στο Βοτανικό βάση νόμου, προορίζεται για ισλαμικό τέμενος. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους ενω κάποιοι μελη συλλόγου που, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε προσφύγει μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα της ανέγερσης του τεμένους, προχώρησαν σε κατάληψη του χώρου έχοντας δημιουργήσει «hot spot μόνο για Ελληνες» παρέχοντας καταφύγιο σε άστεγους.

Βοτανικός
(Menelaos Myrillas / SOOC)

Σε συντονισμένη επιχειρηση της Αστυνομίας (04/11- 06.00) οσοι βρέθηκαν στο χώρο, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και τη “θέση” τους πήρα Αστυνομικοί της ΥΜΕΤ. Συμφωνα με Αστυνομικές πηγες, 11 άτομα προσήχθησαν, ενω ακολούθησαν τος υποδείξεις των Αστυνομικών, δίχως αντίσταση. Στο σημείο βρέθηκαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς η θέση του κόμματος είναι αντίθετη με την ανέγερση τεμένους.

Στο σημείο μετέβησαν και Βουλευτές της Χρυσής Αυγής μεταξύ των οποίων οι Βουλευτές Ηλίας Κασσιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος. Ο εκπρόσωπος τυπου της Χρυσής Αυγής σε δήλωσή του, ανέφερε «κάποιοι πολίτες έκαναν το… έγκλημα της ανέγερσης ενός χριστιανικού ναού και ήρθαν 45 διμοιρίες ΜΑΤ και τους συνέλαβαν όλους».

Στο χώρο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση τεμένους ενώ όπως περιγράφεται στην απόφαση δεν θα έχει μηναρε.