Στο Αρχείο τέθηκε η ΕΔΕ για τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας σε καταγγελία ακτιβιστή για ξυλοδαρμό

Στο αρχείο τέθηκε η ΕΔΕ, σε βάρος του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας ύστερα από διενέργεια έρευνας με αφορμή δημοσίευμα  σε καταγγελία ακτιβιστή για ξυλοδαρμό του.

Ήταν δημοσίευμα της 9ης Μαρτίου με τίτλο «Πρόεδρος Ενωσης Αστυνομικών κατηγορείται για ξυλοδαρμό ακτιβιστή», σύμφωνα με το οποίο ακτιβιστής της Αριστεράς τον περασμένο Οκτώβριο (2015) κατηγορούσε τον πρόεδρο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, Ανθυπαστυνομο Ζαχαρία Καρακώστα, αδελφός του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Βοιωτία Ευάγγελου Καρακώστα για ξυλοδαρμό σε βάρος του.

Ο Αστυνομικός απέστειλε εξώδικο προς την ημερήσια εφημερίδα, καθως οπως  ανέφερε, το ρεπορτάζ θα έπρεπε να «είχε συμπεριλάβει όλες τις εξελίξεις επί της υποθέσεως» και να «είχε πληροφορηθεί ότι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θήβας, όχι μόνον δεν εκκρεμεί δίωξη για πρόκληση σωματικής βλάβης αλλά αντίθετα η υπόθεση έχει ήδη παραπεμφθεί στον δημόσιο κατήγορο Θήβας ούτε καν για πλημμέλημα, αλλά για πταίσμα».

Σχεδόν ένα χρόνο διήρκεσε η διερεύνηση της υπόθεσης από το Πειθαρχικο Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ να αποφασίζει (31/10) να θέσει στο αρχείο τη σχετική καταγγελία.

“Ακριβώς ένα έτος μετά κατέρρευσε η σε βάρος μου σκευωρία. Με την απόφαση της Ε.Δ.Ε. να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, απεδείχθη περίτρανα ότι επρόκειτο για ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη στην οποία οι σκευωροί επιχείρησαν μάταια να προσδώσουν πολιτική χροιά, μία υπόθεση στημένη με στόχο την Ε.Α.Υ.Βοιωτίας.

Η Ε.Α.Υ.Βοιωτίας θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο το έργο της. Οι σκευωροί θα κριθούν από την ελληνική δικαιοσύνη.

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους κ τις συνδικαλιστικές Ενώσεις που στάθηκαν στο πλευρό μας”, αναφέρει ο Ζαχαρίας Καρακωστας, σε σχόλιό του.