Βόλος: Υπαρχιφύλακας πούλησε καραμπίνες από την οπλαποθήκη φύλαξης του Τμήματος

Ο Υπαρχιφύλακας της Ασφάλειας Βόλου μεταπωλούσε παράνομα τα κυνηγετικά όπλα τα οποία είχαν  παραδώσει συγγενείς νόμιμων κατόχων κυνηγετικών όπλων που είχαν φύγει από τη ζωή

Παραδοθέντα στο Γραφείο Όπλων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου “εμπορευόταν” Υπαρχιφύλακας της ΕΛΑΣ και αποκόμιζε παράνομο όφελος. Η απάτη του αποκαλύφθηκε από το Αστυνομικό Υποδιευθυντή, Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου όταν σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στους ατομικούς φακέλους ιδιωτών κατόχων αδειών κυνηγετικών όπλων σε ισχύ διαπίστωσε ατασθαλίες.

Ο Αξιωματικός της ΕΛΑΣ διαπίστωσε στο τέλος Σεπτεμβρίου, σε έλεγχο  στον ατομικό φάκελο ηλικιωμένου θανόντα από το 1999, ότι η άδεια όπλου που κατείχε, έληξε τον Μάιο του 2005, χωρίς να προκύπτει μεταβολή. Απο επικοινωνία με την κόρη του αποβιώσαντα, ενημερώθηκε ότι το 2019 είχε μεταβεί η ίδια στο Γραφείο Όπλων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, προκειμένου να παραδώσει το κυνηγετικό όπλο του πατέρα της, καθώς δεν επιθυμούσε, πλέον, την κατοχή του και ο Υπαρχιφύλακας πρότεινε να αγοράσει το όπλο έναντι χρηματικού ποσού €50-70 ενώ της παρέδωσε και το σχετικό έγγραφο αγοράς .

Ωστόσο στον ατομικό του φακέλου του κατόχου (θανόντα) υπήρχε, η άδεια πώλησης του κυνηγετικού όπλου από την κόρη του αποβιώσαντα σε έμπορο όπλων της περιοχής και σε νεότερη επικοινωνία απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την άδεια αγοράς του όπλου από τον αστυνομικό.

Όπως διακριβώθηκε, η “άδεια αγοράς” του κυνηγετικού όπλου, ανέγραφε ημερομηνία έκδοσης την 12-10-2020, και έφερε την υπογραφή της ίδιας αλλά και του  υπαρχιφύλακας, ωστόσο δεν έφερε αριθμό πρωτοκόλλου και εγγραφής, ήταν χωρίς σφραγίδα και υπογραφή του διευθυντή της υπηρεσίας.

Στη συνέχεια ο Υπαρχιφύλακας εξέδωσε στα στοιχεία της κόρης του θανόντα διοικητική πράξη άδειας πώλησης του κυνηγετικού όπλου, με πωλητή την ίδια με πλαστογράφηση της υπογραφής της και αγοραστή έμπορο όπλων στη Ν. Ιωνία του Βόλου.

Με ενημέρωση του Εσωτερικών Υποθέσεων προχώρησαν στη σύλληψή του Υπαρχιφύλακα της Υπηρεσίας καθώς από έλεγχο στις άδειες πώλησης και αγοράς κυνηγετικών όπλων, διαπίστωσαν ότι είχε ολοκληρώσει 13 παράνομες χορηγήσεις αδειών.

Ο αστυνομικός παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, και του ορίστηκε τακτική δικάσιμος ενω παρήγγειλε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Παράλληλα σε βάρος του Υπαρχιφύλακα, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.