Βόλος: Προσωρινά κρατούμενος ο Αλβανός κακοποιητής της συζύγου του, γιατί γέννησε κορίτσι

Την προσωρινή κράτηση του Αλβανού κατηγορούμενου, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης κακοποίησης της νεαρής Αλβανής συζύγου του στο Μεικτό Κακουργιοδικείο Λάρισας, αποφάσισαν ο Εισαγγελέας με την σύμφωνη γνώμη του Ανακριτή

Ενώπιον του Ανακριτή, στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, μετήχθη (26/09-12.00) ο 28χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη ως κακοποιητής της 22χρονης συζύγου και της μόλις δύο ετών κόρης τους, τις οποίες είχε θέσει υπό κατ’οίκον περιορισμό.

Με τις κατηγορίες της βαριάς σωματικής βλάβης, του εγκλεισμού και της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ο 28χρονος Αλβανός, τέθηκε υπό κράτηση. Όπως προέκυψε κατά την ιατροδικαστική εξέταση και την προανακριτική διαδικασία, ο 28χρονος Αλβανός κακοποιούσε σωματικά και ασκούσε βία σε βάρος της 22χρονης ομοεθνούς συζύγου του και του δύο  ετών κοριτσιού τους, και δεν του επέτρεπε να βγουν από το σπίτι στο οποίο διέμεναν.

Σύμφωνα με την καταγγελία σε βάρος του , ο 28χρονος Αλβανός επιτέθηκε στη σύζυγο του, και «της προκάλεσε σωματικές βλάβες χτυπώντας την στο πρόσωπο και στο σώμα με τις γροθιές του και πιάνοντας την από το λαιμό. Όταν η περίοικος αντιλαμβανόμενη το εν λόγω περιστατικό προσέτρεξε σε βοήθεια, ο δράστης την απείλησε και της προκάλεσε επίσης σωματικές βλάβες στο πρόσωπο χτυπώντας την με το χέρι του».

Προηγήθηκε καταγγελία περιοίκων για κακοποίηση σε βάρος της νεαρής μητέρας από την Αλβανία, όταν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (23/09), άκουσαν τις φωνές και τις εκκλήσεις της σε βοήθεια, καθώς δεχόταν για μια ακόμα φορά κακοποίση από τον 28χρονο σύζυγό της.

Οι αστυνομικοί, ακινητοποίησαν και προχώρησαν σε σύλληψη του 28χρονου Αλβανού ο οποίος επιχείρησε να διαφύγει, και στο χώρο εντόπισαν έντρομη με αιμορραγικά τραύματα τη γυναίκα ενώ κρατούσε αγκαλιά την κόρη της, κρυμένη σε γωνιά του σπιτιού. Με ασθενοφόρο μητέρα και νήπιο, μεταφέρθηκαν στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο.

Σε βάρος του 28χρονου ασκήθηκε δίωξη για ενδοοικογενειακή βία, παρατεταμένη απομόνωση και σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος.