Βολος: Προκαταρκτική εξέταση για το θανάτο της 15άχρονης στις εγκαταστάσεις της «Αλλατίνη»

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον προ μηνών θανάσιμο τραυματισμό 15χρονης, ύστερα από πτώση στις εγκαταλελειμμένες κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου «Αλλατίνη».
Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ευαγγελία Καρανίκα παρήγγειλε στο Α.Τ.Ανάληψης την διενέργεια έρευνας για τυχόν αμέλεια από την πλευρά των συνιδιοκτητών του πρώην εργοστασίου σε σχέση με τα μέτρα ασφαλείας και περίφραξης των εγκαταστάσεών του. Κατά πληροφορίες, στο πλαίσιο αυτό, θα ερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
Ήταν στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, όταν το έφηβο κορίτσι βρέθηκε στο πρώην εργοστάσιο «Αλλατίνη», πιθανότατα για να κάνει γκράφιτι με την παρέα της, όταν υπό αδιευκρινηστες συνθήκες, έπεσε από τον 4ο όροφο στον 3ο, με συνέπεια να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της πόλης, όπου υπέκυψε στα τραύματά της. Είχε προηγηθεί λίγους μήνες νωρίτερα άλλο περιστατικό στους ίδιους χώρους, όταν ένας 13άχρονος σκαρφάλωσε σε κτίσμα, έπεσε και τραυματίστηκε.
Να σημειωθεί, ότι τα εγκαταλελειμμένα κτίρια του «Αλλατίνη» βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης (γωνία Ανθέων με Θεμιστοκλή Σοφούλη), ενώ πολλοί έφηβοι και νέοι έχουν μετατρέψει τις εγκαταστάσεις σε στέκι, όπου πηγαίνουν για παιχνίδι, αλλά και να περνούν εκεί το χρόνο τους μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

_____

*ΑΠΕ-ΜΠΕ