ΒΟΛΟΣ: Οι τρεις οπλίτες που σκοτώθηκαν (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία κατά τη διάρκεια άσκησης μηχανοκίνητου λόχου με βαρέα όπλα,  στο στρατόπεδο του Βόλου.

image

Ο άδικος χαμός των τριών οπλιτών μετά από έκρηξη όλμου σε στρατόπεδο στο Βόλο, βύθισε στο πένθος όλη τη χώρα.
Λιγο μετα τις 13.30 (07/10) κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον στρατοπεδο της 32ης Ταξιαρχίας στο Βόλο, διερράγη σωλήνας όλμου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο επαγγελματίας οπλίτες και ένας οπλίτης θητείας. Σοβαρά έχει τραυματιστεί ένας ακόμα Υπολοχαγός.
Οι νεκροί οπλίτες:

Φώτης Ανδρικόπουλος, 19 ετών
image

Ο 19χρονος δεκανέας, Φώτης Ανδρικόπουλος επρόκειτο να λάβει απολυτήριο (20/10) και ο Υπολοχαγός του, είχε προτείνει να βγει σε άδεια απολύσεως, ωστόσο ο νεαρός επιθυμούσε να συμμετέχει στις βολές με όλμο και θα λαμβανε την άδεια οπως δικαιούταν στη συνέχεια.
image

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο άτυχος 19χρονος, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, ενώ μπορούσε να εκτίσει θητεία 6 μηνών ο ίδιος όμως θέλησε να την επεκτείνει στους 9 μήνες προκειμένου να λάβει μόρια για να συμμετέχει σε προκήρυξη της ΕΛΑΣ για Ειδικός Φρουρός.
Ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλους με καταγωγή από την Πάτρα ήταν γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών και σπούδαζε Διοίκηση επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Αναστάσης Μεζάλας, 34 ετών
image

Ο 34χρονος ήταν γιος του συνεργάτη του Πάνου Καμμένου στην Κέρκυρα, Δημήτρη Μεζάλα. Ζουσε με την οικογενεια του στο Βόλου με καταγωγή από την Αθήνα, παντρεμένος και πατέρας ενός μωρού 9 μηνών.

Γεώργιος Ορφανίδης, 33 ετών
image

Ο 33χρονος λοχίας με καταγωγή από τις Σέρρες ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών 2,5 και 4,5 ετών.

Ο Υπολοχαγός (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών, τραυματίστηκε από θραύσμα στην κοιλιακή χώρα και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου. Ο Αξιωματικός γεννημένος στην Κύπρο, με καταγωγή από τη Φλώρινα, είναι παντρεμένος και κάτοικος Βόλου.

Πηγή

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport